Felpörgött az új SZFE: egyre több felvételizőt sikerült toborozni a reklámfilmekkel, és egy sor új oktató kilétére is fény derült.

Operatőrosztályt indít László Petra a Színház- és Filmművészeti Egyetemen – szúrta ki a Kívánságkosár. A hat éve egy menekültekről szóló dokumentumfilmmel berobbanó operatőr ígérete szerint igyekszik majd átadni a tudását az egyelőre még félszegen rugdosódó és gáncsolgató hallgatóknak.

A Zsigmond Vilmos Mozgóképművészeti Intézet vágó szakirányán Németh Szilárd is képzést tart, információink szerint az Ódry színpad korábbi helyére már be is vonszoltak egy ólnyi zsíros lapály disznót, hogy hajnalonta elkezdhessék az első órákat.

A bábosok is új tanárt kapnak, Áder János lesz az oktató, már amennyiben a diákok fel tudják húzni a kezükre. A köztársasági elnök elmondta, optimistán várja a feladatot, miután Szijjártó Péter jelezte, hogy a mesterképzésre beszerez neki 200 vájling öklözőzsírt Kínából.

Szintén új név Rákay Phillip, aki sajátos módon oktató és hallgató is lesz a forgatókönyvíró-szakon, de értesüléseink szerint tárgyalások folynak Bede Zsolttal és Pokorni Zoltánnal az első Súgó osztály átvételéről, és Kubatov Gábor is jelezte, hogy szívesen átadja tudását a Közönségszervezőknek.

Ahogy arról már korábban beszámoltunk, Dzsudzsák Balázs is indít egy színészosztályt,  Vidnyánszky Attilának is saját Vidnyánszky-osztálya lesz, illetve a Vas utca egyik új térkövének avatásakor végre elstartol a biodíszlet-tervező szak is kisgyerekekkel.

Utóbbira a szabadtéri korlátozások végéig várják azon fiatalok jelentkezését, akik elég tehetséget éreznek magukban egy szoptatópad átadásához.