Egyben sajnálatát fejezte ki Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter, hogy csak virágpalánták voltak a Liszt Ferenc téren és ígéri, hogy Orbán Viktor következő születésnapj… vagyis a következő nemzetközi kupadöntőre jobban felkészülünk.

Jó hangulatban fejeződött be az Európa Liga döntője a Puskás Ferenc stadionban, ahol a Sevilla tizenegyesekkel legyőzte a Romat. Az egyetlen bosszúságot csak az okozta, hogy a spanyol és olasz szurkolóknak a stadiontól távol, a Liszt Ferenc téren volt csak alkalmuk szétrugdosni a virágágyásokat és a vendéglők teraszáról szétdobálni az üvegeket és asztalokat.

Otthon csak kimegyünk a Stadio Olimpico elé és már basszuk is szétfele az egész teret. Ez meg annyira balkán, hallod, hogy metrózni kell hozzá, hogy valami rendesen szétrúghatót találjon az ember. 3/10-et adok erre szarra, de csak azért mert a poharak legalább jó szilánkosan törtek.

– vallott keserű élményeiről egy Roma szurkoló.

Mivel a kormány számára kiemelkedő fontosságú a profi futball és még jobban szeretné növelni a magyar foci színvonalát, ezért a költségvetés tanár bérekre, kórházakra és szakdolgozókra szánt tartalékából új, stadionközeli szétverhető közterek építésébe kezd.

Gulyás Gergely szerint világszínvonalú helyek lesznek ezek, ahol a viacolor egyszerűen, kézzel is felszedhető lesz, direkt aerodinamikailag dobásra tervezett poharakkal és üvegekkel szerelik fel a vendéglátóhelyeket,

a terek szobrait pedig olyan magyar kiválóságokról mintázzák majd, akiknek a súlypontja minél magasabban van, hogy egyszerűbb legyen pár rúgással a földre vinni őket.

A tereken kiemelten figyelnek a zöld szempontokra is, ezért 250.000 tő árvácskát, mocsári gólyahírt és dúsvirágú varjúhájat helyeznek ki, hogy minden futballrajongó megtalálja a neki tetsző, és ezért egymás profájába dobható dísznövényt.