Gulyás Gergely szerint Rodrigo képes lesz felvenni a kesztyűt Karácsony Gergellyel.

Az örző-védő, a takarító vagy a gyári munkás pozíciók mellett más hiányszakmákban is számít a Fülöp-szigeteki vendégmunkások szakértelmére és bérigényére a kormány. Értesüléseink szerint a Fidesz-KDNP is az ázsiai országból érkező segítségnek köszönheti, hogy hosszú idő után végre főpolgármester-jelöltet tudott állítani Budapesten.

Eddig nem nagyon találtunk olyat, aki hajlandó lenne ennyi pénzért vezetni ezt a haldokló, végső megsemmisülés felé rohanó várost. Szerencsére az egyik munkaerő-kölcsönző cég felhívta a figyelmünket Ceferino Rodrigóra, aki tökéletes jelölt Budapest élére: tapasztalt, nem riad meg a kemény munkától és tíz centiről kiszúrja a gazt. Úgy gondolom, képes lesz megszorongatni Karácsony Gergelyt!

– mondta a bejelentéskor Gulyás Gergely.

Ne feledjük, ez a főpolgármester-jelölt nem OLYAN főpolgármester-jelölt!

– tette hozzá a miniszterelnökséget vezető miniszter.

Mivel Rodrigónak nincs diplomája, a vendégmunkás-törvény miatt csak három évig tartózkodhat Magyarországon, így az esetleges győzelme esetén 2027-ben új főpolgármester-választást kell kiírni. Kivéve, ha ukrán vagy szerb felmenőkkel rendelkezik, de ezt most még nem tudhatjuk.

Az is eldőlt, hogy mivel a kormány kvótát vezetett be, csakis Rodrigo jöhet szóba a Fülöp-szigeteken élő, budapesti főpolgármesternek készülő jelöltek közül.

Szomorúságra azonban senkinek nincs oka, számos egyéb pozíció nyitott még az országból érkezőknek.

A külügy továbbra is várja a lelkes államtitkár-jelölteket, az MTVA külön buszokat biztosít a leendő hírszerkesztőknek, tavasszal pedig több Fülöp-szigeteki kémia- és magyartanár áll munkába, hogy tehermentesítse a pedagógusok helyére beugró magántanárokat.