Több autógyár is kénytelen volt már leállítani a termelését a globális chiphiány miatt, de végre megvan a megoldás.

A kialakult tartós chiphiány miatt, mára szinte minden autógyár termelési gondokkal küzd, márpedig a modern autókat már nem is annyira dízel, sokkal inkább chipek hajtják.

A válság kezelésére konzorciumot hozott létre a világ nyolc legnagyobb autógyára, és meg is találták a megoldást a problémára: egy új technológia segítségével kiszívnák a COVID-vakcinával az emberekbe juttatott chipeket, és ezek segítségével indítják újra a termelést.

Úgy gondoljuk, hogy ez egy win-win szituácó. Sokaknak alapból problémát okozott, hogy Bill Gates miért rakat chipeket emberekbe, illetve ennek előkészítéseként miért terjesztette el a koronavírust. Hát mi most lehetővé tesszük ezeknek a chipeknek az eltávolítását teljes ingyen, és ha kérik, kiszívjuk magát a vakcinát is és adunk helyette gázolajat.

– áll az ISOCH – Initiative for Sucking Out Chips from Humans konzorcium közleményében.

Magyarországon először az esztergomi Suzuki-gyárban és a kecskeméti Mercedes-gyárban állítanak át gyártósorokat chipleszívásra. Az érdeklődőket rákötözik a futószalagra, ahol robotok precíziós módon célozzák a vérben áramló chipeket és egyetlen mozdulattal rántják ki az ember bármely testrészéből. Az eljárás elvileg fájdalommentes, de ha nem, a csarnokok hangszigeteltek és a munkások amúgy és fülvédőt hordanak, ezért nincs ok az aggodalomra.

A tervek szerint november végére akár a világ 3,2 milliárd beoltottja mindegyikének véréből be tudnák gyűjteni a chipeket, így végre újraindulhat a Lamborghini Huracan Spyder sorozatgyártása.

3 KOMMENT