A feröeri 0-0-s döntetlen után szerdán 0-3-ra kapott ki a Ferencváros a KÍ Klaksvík csapatától. A meccs utáni nyilatkozatokból összeszedtünk 10 indokot, amiért megtörténhetett ez a csúfos vereség.

1.  A játékosok félreértették a szurkolókat
A Fradi labdarúgóit valószínűleg megzavarta a „Mindent bele!” rigmus, így azt gondolták, hogy a saját kapujukba kell minél több gólt kapniuk.

2. A feröeriek trükköztek
A meccs előtti nyilatkozatokból és a kinti eredményből is egyértelmű volt, hogy a kisebb pálya a vendégeknek kedvez. Információink szerint a feröeri csapatból többen is futballpálya-kisebbítőként dolgoznak teljes állásban, így joggal adódhat az a feltételezés, hogy a visszavágó előtt edzésnek álcázva lecsökkentették a Fradi-pályát.

3. A koncentráció hiánya
A Fradi játékosainak elmondása alapján az egyik feröeri játékos amúgy hentes, és iszonyatosan kolbászszaga volt. Ez demotiválóan hatott az éhes hazai játékosokra, többen pedig megpróbálták megharapni a vendégcsapat játékosát.

4. Átfestett pad
Beszámolók szerint a Fradi kispadját is szivárványosra festették valakik, így többen nem találtak oda a helyükre a csapat játékosai közül, és az öltözőből voltak kénytelenek követni a mérkőzést.

5. Hangzavar
Mint tudjuk, megfelelő koncentráció nélkül nehéz bármilyen munkát is végezni – a Fradi külföldi játékosait pedig összezavarta a magyar kiabálás, így kaphattak három gólt is a papíron sokkal gyengébb ellenféltől.

6. A kapu mérete
„A meccs előtt az edző azt kérte tőlünk, hogy legyen minél több kaput eltaláló lövésünk, de azt nem mondta, hogy a kapu ilyen vékony lécekből van összerakva. Rettentő nehéz őket messziről eltalálni, nem is sikerült sajnos” – nyilatkozta a Fradi egyik játékosa a vereség után.

7. Nem kell a háború
A beszámolók szerint a közönség a „Győzni kell!” és a „Harcoljatok!” rigmusokkal is tovább erősítette a zűrzavart, hiszen a magyar kormányhoz hasonlóan a Fradi is békepárti, és inkább azonnali szünetet szerettek volna elérni.

8. Cél az NB1
A Bajnokok Ligájából történő kiesés igazából tervezett is lehetett – információink szerint a Fradi stábja reméli, hogy az NB1-be bejut a csapat, hiszen ott „megfelelőbbek az erőviszonyok, az talán még meglehet”.

9. Túl sok lélegeztetőgépet vettek Szíjjártóék
Az EU-s szabványnak nem megfelelő lélegeztetőgépekre költött többszáz milliárd forintnak a szakértők véleménye szerint sokkal jobb helye lett volna a Fradinál, így elkerülhető lett volna, hogy pékektől és postásoktól kikapjon a csapat.

10. Gyurcsány Feröenc miatt!