Fájóan egyoldalú a kommunikáció az akkumulátorok gyártásához használt veszélyes és mérgező vegyi anyagokról. Többnyire csak a negatívumot emelik ki, holott a tendenciák mást mutatnak: miközben ezeknek az anyagoknak csak egy hátrányuk van, hogy roncsolják az ember egészségét, előnyük annyi, hogy Dunát lehetne rekeszteni velük. Íme tíz közülük.

 

A gázmaszk egyébként a koronavírus-fertőzéssel szemben is maximális védelmet nyújt.

1. Megállítja a túlnépesedést

Évről évre egyre többen vagyunk a Földön, nem tudni, mennyit bír el a bolygó, az akkumulátorgyárak mindenesetre komoly lépéseket tesznek a túlnépesedés ellen. A gyártáshoz használt oldószernek magzat- és szaporodási képességeket károsító hatása van, így aztán egy munkás már egy nagyobb levegővétellel tenni tud azért, hogy ne születhessen utóda, és a bolygónk továbbra is élhető maradjon. A nagy számok törvénye alapján a meg nem született gyerekek között jó eséllyel több meleg vagy későbbi tanár is lenne, így a vegyi anyagok a keresztény, konzervatív Magyarország felemelkedéséhez is hozzájárulnak.

2. Harcol a migráció ellen

A szennyeződés tehát tökéletes fegyver arra, hogy egy migráns meg se szülessen, de ha máshogy alakulna, akkor is nagy az esélye, hogy később jobb belátásra térjen egy külföldi, és a kultúránk elvétele helyett inkább elhagyja az országunkat. A vegyi anyagok okozta mérgezések után sorra jönnek az embert próbál feladatok: leszázalékolás, bénulás, fertőzés, kórházi kezelés, vakság – számos tényező, ami a déli határkerítéshez hasonlóan el tudja űzni az országunkból a migránsokat. Egy hátulütője van csak: a mérgező anyagok sajnos a vendégmunkásokra is ugyanolyan hatással vannak, mint a migránsokra.

3. Csökkenti a rossz minőségű levegő okozta légúti betegségek számát

A légúti betegségek nagy részét a rossz minőségú levegő okozza, többi között a szálló por és a szén-dioxid. Viszont, ha az akkumulátorgyártáshoz is használt mérgező oldószerrel találkozunk a gyárban vagy a gödi kutaknál, nem kell tartanunk ezektől, mert az oldószer maga marja szét a nyálkahártyát és később a légutakat. Az érintettek tehát nem a rossz minőségú levegő miatt fognak szenvedni, így ezek kisebb arányban járulnak majd hozzá a légúti betegség kialakulásához.

Egy csepp oldószer tulajdonképpen olyan, mintha elültetnénk egy fát.

4. Megoldja a hulladékgazdálkodást

A hulladéklerakók nagy köszönettel tartoznak az akkumulátor iparnak. A bátonyterenyei akkufeldolgozó például a magyar hulladékgazdálkodás egyik mentsváraként több ezer fémhordóban rejtegette a veszélyes hulladékot, ez a nagy mennyiségű szemét tehát nem terheli a hazai hulladékudvarokat. Ez azt jelenti, hogy az emberek még több szemetet gyárthatnak, ezért még több terméket vásárolhatnak, így az illegálisan tárolt veszélyes hulladéknak komoly gazdaságélénkítő hatása is van. Mivel az akkufeldoglozóban engedély nélkül tároltak, jónéhány ív papírt is megspóroltak, így segítve a klímaváltozás hatásait elszenvedő erdőket.

5. Megbízható, tervezhető életet biztosít

A koronavírus-járvány vagy a gazdasági válság okozta bizonytalan légkör miatt egyre inkább megnőtt az emberek igénye a kiszámíthatóbb és tervezhetőbb életre. A vegyianyag-szennyezés után esetlegesen kialakuló rákos megbetegések hamar rendezett mederbe terelhetik a mindennapokat: kemoterápia-időpont, mintavétel, konzultáció, gyógyszerbeállítás, végrendeletírás – megannyi betonbiztos pillér egy új élet építéséhez. Ráadásul, amennyiben valaki elveszti a csatát a daganatos betegséggel szemben, úgy csökken a potenciálisan külföldre távozó magyarok száma, hogy nem is volt technológiai robbantás.

Ő hazatalált.

6. Hatásos az elszabaduló ingatlanárak ellen

Akkumulátorgyártás során rengeteg mérgező anyag kerülhet a talajvízbe, aminek szintén több pozitív hozadéka is van. A szennyezés miatt elértéktelenednek az akkumulátorgyárak vagy a veszélyes alapanyagokat tároló üzemek közelében lévő ingatlanok, ennek köszönhetően pedig csökkenni fog az albérletek és lakások országos átlagára. Sokkal elérhetőbbé válhat tehát a biztonságot jelentő családi fészek megteremtése, főleg az akkugyárak környékén.

7. Eltünteti az inflációt

A magyarok alaposan megszenvedik a magas árakat és az inflációt, mivel állandóan ezt harsogja a tévé és az internet. Viszont ha egy akkumulátorgyárban némi mérgező anyag kerül a szembe, könnyen megvakulhatunk, de már egy 40-50 százalékos látásromlás is nagyot segíthet abban, hogy ne tudjuk megnézni a horribilis számlákat vagy a lelombozó gazdasági híreket.

Az infláció így szó szerint láthatatlanná válik, mintha soha nem is lett volna.

8. Pénztárcabarát

Ha jártában-keltében a bőrére cseppen némi lítium-hexafluorofoszfát valamelyik utcavégi akkumulátorgyárból, már meg is spórolta a nyári nyaralás költségeit! Mivel a vegyület lemarja bőrét, feleslegessé válik drága strandbelépőkre vagy napozóágyakra költeni, és egyébként sem merészkedne ki az utcára ilyen állapotban, hetekkel később pedig boldogan konstatálhatja, hogy nőttek a megtakarításai. Az anyagok okozta bőrkiütések szintén segítenek spórolni, hisz a kiütések helyére már nem kell önbarnítót tenni.

9. Fellép a szervkereskedők ellen

A szervkereskedelem még mindig nyomasztóan jelen van a világban, hosszú idő után viszont végre csökkenhet az ilyefajta illegális üzletek száma. Az akkumulátorgyártás során felhasznált etilén-karbonát nagyban károsíthatja az ember szerveit, amiket ezért nehezen lehet majd értékesíteni, azaz igencsak beszűkül a szervkereskedők mozgástere. Bár nem sok magyarnak adathat meg, hogy akkumulátorgyárban dolgozzon, a fentieket azért érdemes bevésni a fejünkbe.

10. Tompítja a háború hatásait

Több mint egy éve zajlik az orosz-ukrán háború, szinte nincs olyan ember, akit ne viselnének meg a frontról érkező szörnyű hírek, képek vagy videók. De van ellenszer, elég, ha csak annyit mondunk:

propilén-karbonát, dimetoxietán, butirolakton és tetrahidrofurán.

Ha ezeket belélegezzük a gyárakban vagy azok környékén, garantált a szédülés, szerencsés esetben az eszméletvesztés, így bárki könnyen ki tud szakadni a valóságból, akár hosszabb időre is. Nagy ajándék, hogy miközben az ukrán vagy orosz katonák véres háborút vívnak, ön egy laza és pihentető vakáción vehet részt, ahol ráadásul az utazás is díjmentes, akár mentőről, akár halottszállítóról van szó. Nem beszélve arról, hogy mivel a munkások a megbetegedés után kórházba vagy esetleg temetőbe kerülnek, nem tudnak majd autót vezetni, így drasztikusan csökkenhet a közúti balesetek száma is, tehát tulajdonképpen

életeket mentünk a mérgezéssel.