Ahogy a diákok kiálltak a tanáraik mellett, úgy demonstrál magáért az egyik leginkább meghurcolt magyar vállalkozói réteg.

Egyre nő az elégedetlenség a taxisok körében is. Azok után, hogy szégyenszemre ők egyedül maradtak ki a szigorított katából, nemrég egy polcra tették őket a hajléktalanokkal és a tanárokkal, miután hozzájuk hasonlóan nekik is piaci áron kell megvenniük az üzemanyagot. Ráadásul nekik autójuk is van.

Tarthatatlan a helyzet, nem csoda, hogy egyre többen fejezik ki a tiltakozásukat. Január 1-től a diákok mintájára a taxisaink is ülősztrájkba kezdenek, hogy így hívják fel az emberek figyelmét a mostoha munkakörülményekre és az ülésfűtésre.

– mondta Metál Zoltán, az Országos Taxi Szövetség elnöke.

Metál elmondta, hogy egészen kivételes módon a taxisok 100 százaléka jelezte, hogy részt vesz a sztrájkban, szerinte mindenki elszánt, sokan azt mondták neki, hogy akkor sem állnak fel, ha véletlenül kerülőútvonalra tévednének egy utassal vagy, ha egy független taxis bekopogtatna hozzájuk egy machetával.

A taxisok szombat éjjelente 2-kor (szimbolikusan) élőláncot is alkotnak majd a budapesti Instant előtt, amire szívesen várják az Uber-soförőket is, bár Metál szerint akkor közülük épp senki sem fog ráérni.

A tiltakozó akció miatt várhatóan forgalmi dugókra, fennakadásokra kell számítani

hétvégente éjszaka a budapesti bulinegyedben, és vélhetően autóhiány lesz a főváros külsőbb kerületeiben.