Minimális elégséges szolgáltatást nyújtanának az országos munkabeszüntetéskor.

tuzolto vedoolto

A tűzoltóknál is betelt a pohár, holnaptól elkezdik előkészíteni a munkabeszüntetést. Annyit már tudni, hogy a sztrájk alatt elégséges szolgáltatásként –  az egészségügyi dolgozókat is támogatva – csak védőoltást vállalnak. Bár ez a fecskendőjük mérete miatt igencsak fájdalmas lesz, főleg az influenza elleni oltás, ugyanis az elfogyott.

A Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezetét felháborították a tárgyalópartnernek kinevezett kongó bádogdoboz pökhendi válaszai, kikérték maguknak például, amikor a politikus az alacsony fizetésre csak annyit mondott, hogy mellékesként nyomják meg a Húsvétot, és vállaljanak több habpartit a falunapokon. Szintén felbőszítette őket, hogy az eszközhiányt érintő kérdésre a flegma “Tűzoltásra a moslékos vödör is jó!” népi bölcsességet kapták válaszul.

A kormány azonnal lépett, vízhajtót és locsolóverseket osztogat a lakosságnak, leveszik a színházak műsoráról a provokatív Kis gyufaáruslányt, a Fidesz-szavazókat pedig aktívabb fröcsögésre biztatják. Kivéve, ha a DK irodája ég.

A szakszervezetben már elindult a pletyka: a tűzoltók kipöcköléséről lehet szó. Szerintük nem véletlen, hogy a kormány nemrég több tízmilliárd forintot fordított öntözésfejlesztésre, és az is cél lehet, hogy a komolyabb rugós klumpával rendelkező kínai barátaiknak hagyják meg a fákon rekedt inasabb kismacskákat.