Megalázó fogvatartási körülményekről számolt be Schadl György, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar volt elnök, börtöntöltelék. Sikerült megszólaltatnunk az egyik börtönőrét, aki már több hírességet is őrzött.

Hírcsárda: Úgy tudjuk, hogy Ön amolyan sztár börtönőr.

Börtönőr: Hát ezt nem mondanám, de az igaz, hogy sok sztár megfordult már a kezeim közt. Buci művészúr, Zalatnay művésznő vagy éppen Lagzi Lajos elkövető.

HCS: Ki volt a legjobb rabja, ha lehet ilyet kérdezni?

B: Hát én a Stohl művészurat nagyon szerettem. Vele csináltunk is ilyen kis börtönös szórakoztató műsort “Zártban sztár” címmel. Beöltözött a 47598-asnak, miközben ő volt 23775-ös. Jaj, isteni móka volt.

HCS: De térjünk rá Schadl Györgyre. Azt állítja, hogy jogállamban megengedhetetlen, az uniós előírásoknak nem megfelelő, sőt megalázó körülmények között tartották fogva.

B: Ez egyszerűen hazugság. Ez egy nagyon jó hely, jó, összetartó kollektíva van itt. Nem mondom, van akit csak bilinccsel és gumibottal lehet összetartani, de a többség rendes gyerek. A hely pedig tip-top. Nézze meg, kint is a van a “Tiszta udvar rendes börtön” tábla.

HCS: De Schadl ügyvédje azt mondja, hogy szarral volt összekenve a cellája fala.

B: Micsoda?! Az nem úgy volt! Tudja, hogyan lett az szaros? Éppen a tízórais kiflimet ettem, amikor elmentem a 85642-es előtt – ez volt az a S. György száma -, és látom ám, hogy ott áll az ágyon, letolt gatyával seggel a falnak. Én sok mindent láttam, de hogy valaki lábujjhegyen, puccsítva szarja össze a falat, az még nekem is új. És még cifrázta is: úgy twerkelt a szaros seggével, hogy kottavonalak maradtak utána a falon meg valami graffiti.

HCS: Schadl azt is mondta, hogy a cellája csupa kosz volt és hat órán keresztül próbálta kitakarítani.

B: Na most hadd kérdezzek valamit. Önnnek mennyi ideig tartana kitakarítani bármilyen helyiséget, ha seprűnek a fanszőrét használná? Na ugye.

HCS: Akkor eléggé ki volt készülve, ugye?

B: Napközben még csak-csak elvolt, de éjszaka gyakran ordibálta álmában, magából kikelve, hogy “Judit, bazdmeg, nem erről volt szó!”. Azért ez elég nagy tiszteletlenség, szerintem, a miniszter asszonnyal szemben.

HCS: És mi a helyzet a poloskákkal? Azok sincsenek?

B: Persze hogy vannak, azért ez mégiscsak egy börtön.

HCS: Köszönöm az interjút.