Szerkesztőségünket sajnos nem engedték be a díszbemutatóra, ezért kritikánkat a film ismerete nélkül kellett megírnunk, így lényegében csak a plakát alapján tudjuk megítélni a filmet.

Ráadásul ez sem ment könnyen. Ezt a kritikát csak második nekifutásra sikerült megírnunk, ugyanis elsőre a “most vagy soha” keresésre a Google ezt a plakátot dobta fel.

Ezért is kellett törölnünk a kritikánkból az olyan megállapításokat, mint hogy

“Tudjuk, a filmkészítőknek kreatívan kell hozzányúlniuk a történelmi alapanyaghoz, de azért kicsit vadnak érezzük, hogy Landerer és Hackenast tényleg ilyen neonos betűkészletet használt volna. És ha már HUNGARIA, akkor miért nem a nemzeti színekben? Jó, van benne 2 zöld, de aztán 2 rózsaszín is, a 3 narancssárgáról meg inkább ne is beszéljünk …”

Szerencsére, sikerült végül megtalálnunk a jó plakátot, így már sokkal pontosabban tájékoztathatjuk az olvasóinkat a 4.5 milliárdból készült szuperprodukcióról, ami a 6 milliárdba került.

Az már az első pillantásra is látszik, hogy a producerek semmire nem sajnálták a pénzt. A $9.99-ért megvásárolható Egyptian Wide betűkészlet tökéletes választás a MOST VAGY SOHA! felirathoz. E három szót olvasva az embernek egyből az az érzése támad: Hmm, de jó lenne elmenni egy Hungária koncertre.

Sajnos nem tudni, hogy kik vannak pontosan a plakáton, ugyanis teljesen összezavartak minket azzal, hogy pár hónappal ezelőtt, még így nézett ki a kép:

Ebből arra következtettük, hogy a középen álló kokárdás fiatalember vagy Szendrey Júlia, vagy Jókai Mór, esetleg Berettyán Nándor. Sajnos Berettyán Nándor 48-as érdemeiről kevés feljegyzés maradt, de biztosak vagyunk benne, hogy Rákay Philip és csapata mindent elkövetett, hogy kiderítse, miért néz olyan bambán.

A plakáton szerepel egy Mosolygó Sára név is, alatta viszont egy összevert, láthatóan alig nevető nő van. Nem tudjuk mire vélni ezt az ellentétet, reméljük hogy nem történelemhamisítás készül!

A plakát kompozíciója egyénként erősen elékeztet a Star Wars első részének plakátjára, csak kevesebb benne a Halálcsillag.

Rákay Philip producer megszólalásai alapján tudható volt, hogy a filmben vannak fiktív, kitalált elemek is. Erre fel is voltunk készülve, arra azonban nem, hogy két hobbit is szerepet kap. A plakáton is látható két félszerzet, a március 15-i Trufa és Pippin, a Mosolygó Sára – a régebbi plakát alapján Petőfi Sándor – karaktere mellett illetve alatt láthatók. Valószínűsíthetően a Gyűrűk urához hasonlóan ők is bohókás, jó pofa, kicsit részeges, amolyan Bayer Zsolt-i figurát hoznak majd a filmben.

Egy ilyen nagy produkció esetében lehetetlen mindenre figyelni, de az azért szembetűnő, hogy azt írják, hogy “Március 14-től a mozikban”, majd rögtön utána sárgával oda van írva, hogy 12. Most akkor 14, vagy 12?

Sajnos ezt már sosem tudjuk meg, mivel, ahogy említettük, szerkesztőségünket sajnos nem engedték be a vetítésre. Ezért az író és kreatív producer Rákay úrnak csak Petőfi (Berettyán?) örökérvényű gondolatait tudjuk ajánlani 6 milliárdért: a kurva anyádat!