A romló eredmények miatt bizonytalanná vált a jövő. Egy ideig a Magyar Közlönyben lehet majd figyelemmel kísérni a kormány által támogatott magyar filmek értékelését.

A legendás IMDb-n az utóbbi időkben megsokszorozódtak a lepontozások a magyar filmeknél, az ElkXrtuk vagy az Aranybulla-sorozat is negatív csúcsokat döntött.

A drasztikusan romló eredmények miatt az értékelő oldal vezetése úgy döntött, hogy bezárja budapesti irodáját és szélnek ereszt több tízezer magyar dolgozót.

Ezek a filmek több milliárd forintból készülnek, mi viszont csak 1,5-ös vagy 1,3-as értékeket tudunk felmutatni. Kerestük az okokat, hol ronthattuk el, de be kellett látnunk, ha ilyen gyengén teljesítünk, nem éri meg fenntartani a működésünket Magyarországon.

– nyilatkozta a cég senior arculattervezője.

A magyar külügy rögtön reagált, Menczer Tamás a Blokád 5,7-es értékét lobogtatva tűrhetetlennek nevezte a döntést és bekérette volna Szijjártó Péterrel az IMDb-t, de az oldal addigra már kivonult.

Az államtitkár szerint a távozásnak tragikus következményei lehetnek.

1939-ben sem értékelhettek a magyarok az IMDb-n, aztán kitört a második világháború…

– emlékeztetett Menczer, majd búcsúzóul nyomott egy dislike-ot a Toxikómára.

Az IMDb szerint az első pár hónapban össze kell húzniuk a nadrágszíjat, de később ki fogják bírni a magyar értékelések nélkül is.

Tehát megint a magyar kisember lesz az, aki a legnagyobbat szív,

hisz nemsokára érkezik a Petőfi-film, így vélhetően több százezer ember fogja értetlenül bámulni a képernyőt.

A magyaroknak a jövőben legalább Bécsig kell utazniuk, ha szavazni akarnak az IMDb oldalán. Itthon azonban sikerült hamar kitölteni az űrt, a kormány által támogatott magyar filmek értékelését ezután a Magyar Közlönyben teszik közzé lámpaoltás után.