L. Simon László miniszteri biztosként vezeti a múzeum összevonások előkészítését. Itt a lista a várható összevonásokról.

A Magyar Nemzeti Múzeum megújításáért és a múzeumi integrációért felelős miniszteri biztosnak nevezi ki L. Simon Lászlót Kásler Miklós – közölte az Emmi sajtóosztálya az MTI-vel.

L. Simon László feladata, hogy a sok felesleges múzeumból kevesebb felesleges múzeumot hozzon létre, ehhez pedig az egyetlen út, ha múzeumokat vonnak össze.

Első lépésként a XIII. kerületben, a Radnóti Miklós utcában található Flippermúzeumot vonják össze a Terror Házával, így egy helyen lesznek láthatók a kommunista, náci és az Elm utcában játszódó flipper borzalmai.

Szintén összevonják a tokaji Világörökség Bormúzeumot, a visegrádi Pálinka múzeumot és a Dreher Sörmúzeumot: a intézmény a jövőben Kocsma múzeum néven lesz látogatható.

Meglepő módon az Orsós Magnó Múzeumot és a Hungaricum Gombfoci Háza Múzeummal vonják össze, így az érdeklődők Illés számokra játszhatják újra a 6:3-at.

A publikum által legjobban várt átalakítás viszont a Sátoraljaújhelyi Fegyház és Börtön múzeumának összevonása Mészáros Lőrinccel.