Vasárnap kis híján megint lehetett Pfizerre jelentkezni, és a hekkerek készek is voltak lecsapni a lehetőségre, ám a Koronavírus Sajtóközpont elit egységének sikerült elhárítania a katasztrófát.

Vasárnap dobta be a hírt a Népszava, hogy estétől ismét lehet Pfizer vakcinára jelentkezni az eeszt.gov.hu oldalon. Emlékeztetőül: amikor április 30-án hasonló történt, akkor a regisztrációs oldal pillanatok alatt használhatatlanná vált.

A pfizeres regisztrációról szóló hírt a teljes KESMA-mentes média átvette, és az információ eljutott a magyar hekkertársadalomhoz is, akik már be is bootolták TAJ-kártyáikat, hogy ismét tönkretegyék a magyar online egészségügyet regisztrációnak álcázott terheléses támadással.

A berheléses támadást végül a Koronavírus Sajtóközpontnak sikerült megakadályoznia.

A legmodernebb kibervédelmi és antihekker módszereket vetettük be, és olyan szakembereket alkalmaztunk, akik már régóta vannak a szakmában és készség szinten használják a Wordot és Outlookot. Szakembereink a csúcstechnológia alkalmazásával egy olyan speciális karakteres állomány állítottak elő, amit ún. email formájában tudtak bejuttatni a támadók legfőbb interfészének tekinthető hírportálokba. A 8 szónyi utasítás így szólt: ‘Értesülése téves. Nem lehet ma Pfizerre időpontot foglalni’

– mondta el a Koronavírus Sajtóközpont vasárnapi kibervédelmi ügyeletét ellátó munkatársa, Évike.

Miután az inkriminált emailt sikerült különböző csatornákon szétterjeszteni, a hekkereknek inába is szállt a bátorsága, megszűnt a hergeléses támadás, így a lakosság továbbra is zökkenőmentesen tud Sinopharmra regisztrálni.

Egyben közöljük a Koronavírus Sajtóközpont és Évike ide vonatkozó kérését:

Regisztráljatok már, bazdmeg, ránkrohad az egész rakás fos!