A Hosszú Menetelés 5B nevű rakéta hamarosan a Földre zuhan, de magyar lomisok megtalálták a módját, hogy befogják a roncsot, bár ennek nem várt következményei lehetnek.

Kína múlt csütörtökön juttatta a világűrbe leendő állandó űrállomásának főmodulját a Hosszú Menetelés 5B nevű rakétával, ami hamarosan visszahullik a Földre, de azt nem tudni, hogy hova.

A magyar lomis közösség, azonban, nem akarja a véletlenre bízni a dolgot és a 21 tonnányi fém befogásáért otthagyták “Fogva végig” helyeiket és Szabolcsban gyűltek össze. A terv az, hogy annyi mágnest gyűjtenek egy helyre, ami képes magához vonzani a kínai rakétát. Jelenleg is nagy üzemben zajlik a háztartási gépekből a mágnesek kiszerelése, és már a Kékes magasságát is meghaladta a rakétát bevonzani célzó mágneshegy.

Hát, figyejjé, ezt működni fog, e. Hát ugyanígy kerestem a csavarokat is a fübe, amikor szétszórta a Kálmánka. Na, hát csak most nagyobb a csavar, ezért nagyobb mágnes kell. De mink nekünk az a célunk, igazából, hogy megmentsük a Földet, mert hát ugye akárhova zuhanhat az a rakéta, aztán kárt tehet emberéletben, vagy a Böbe Teázó kocsmában is. Az meg pláne katasztrófa lenne, ha olyan helyre esne, ahol nem tudjuk begyűjteni.

– magyarázta el a projektet kollégánknak V. Ottó, a Lomisok A Kínai Rakéta Megmentésért Facebook-oldal adminisztrátora.

Fizikusok kételkednek a kísérlet sikerében, és rávilágítottak egy problémára is:

Egyszerűen képtelenség akkora mágnest építeni, hogy egy 10 km/s sebességű objektumot be tudjanak fogni. Viszont mostanra már akkora a mágneshegy, hogy az megváltoztatta a Föld mágneses polaritását. Úgyhogy fel kell rá készülnünk, hogy ezentúl Nyíregyháza lesz az Északi-sark.

Egyelőre nem tudni, hogy mindez hatással jár a földi életre, mindenesetre Nyíregyházán megjelentek a jegesmedvék és pingvinek, a GPS-ek pedig újabban Salgótarjánt New Yorkként ismerik fel, így újra lehet majd Nógrádban is überezni.

A Magyar Kormány szerint egyelőre nem szükséges közbelépni, hiszen a használt fémhulladék begyűjtése nemzeti érdek, ugyanakkor jobban örülnének, ha a kínai rakéta a majdani Fudan Egyetem helyére esne és abban nyílna meg az egyetem, mert így könnyebb lenne elköltségelni az erre a célra félrelopott 500 milliárdot.