A 20 ezer letelepedési kötvényes és a 3,5 millió alapszervezet is beállt Hszi Csin-ping mögé.

tarlos bp

Hszi Csin-ping, a Kínai Kommunista Párt főtitkára bejelentette: megméretteti magát az budapesti főpolgármester-előválasztáson. A Kínai Népköztársaság elnöke szinte percek alatt összegyűjtött húszezer aláírást, amelyet a magyar letelepedési kötvények fénymásolatain küldtek el neki.

Hszi Csin-ping nem csak a több tízezer budapesti kínai támogatását élvezi, de beállt mögé a Kínai Kommunista Párt 3,5 millió alapszervezete is. A főtitkár és főpolgármester-aspiráns programjában nem kevesebbet ígért, minthogy megoldja a budapesti albérlethiányt, feltámasztja a haldokló kiskereskedelmi szektort, egyszereplőssé teszik a szétaprózódott magyar okostelefon-piacot és visszahozza Magyarországra a Szabadság-hidat.

„Sok a teendő Magyarországon és a fővárosban is. A kormány egyelőre csak pár tízezer honfitársunknak nyújtott segítő kezet, de több száz millióan rekedtek a magyar határokon kívülre. Arra kérjük a magyar kormányt, hogy ne diszkriminálja a külföldön élő testvéreinket, nekik is tegye lehetővé, hogy külföldről szavazhassanak!”

– jelentette ki a főtitkár.

Hszi Csin-ping láthatóan tart az oroszoktól, hisz ő sem akarja, hogy egy évvel a parlamenti választások után ismét nyerjenek Magyarországon. A biztonság és átláthatóság érdekében szorgalmazta, hogy urnák helyett szerencse sütikben lehessen majd szavazni, amelyet a Kínai Kommunista Párt szavazatszámláló biztosa roppantana el a voksolás után.

Megkérdeztük Tarlós Istvánt is a hír kapcsán, de csak annyit reagált: “hszi a piszi!”