Magyarország a misebor után újabb rendkívüli segélyszállítmányt küld Ukrajnába, hogy enyhítse a globális élelmiszerválságot. Sztárok a jó ügy mellett.

Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára a minap indította útnak a kormány legújabb segélyszállítmányát Ukrajnának, ami 500 liter misebor volt.

Bár az (újabb) globális misebor-krízist némileg sikerült enyhíteni, a világot sújtó élelemiszer-válság miatt Magyarországnak továbbra is be kell vetnie magát, hogy megoldja az emberiség élelmezési problémáit.

Soltész Miklós legutóbb nagypénteken adott át egy szépen kikelt keresztet Nagykállón, most pedig ígéretett tett rá, hogy azokon az ukrán földeken is elindítják a vetést, ahol most nem lehet gabonát vagy kukoricát termeszteni.

“A búza és a kukorica makacs, és elég kényes növények, a magyar kereszt viszont szereti és igényli a mostoha körülményeket, a háború pedig kifejezetten kedvezően hat a terméshozamra. Győzike fogja a munka nagy részét végezni, hamar készen leszünk!”

– közölte az államtitkár, aki hozzátette, hogy a stratégiai ostyakészletből is átadunk a harcoló ukránoknak, de a háború végeztével visszakérjük azokat, valamint lajtoskocsiban viszünk a hősöknek néhány előre elmormolt imát, természetesen csak egy másik országon keresztül.

A későbbiekben is azon leszünk, hogy mindenhova jusson kereszt, ahol hiányt szenvednek az emberek, így Nógrád és Borsod megyében is bármelyik percben elindulhat a vetés!

– mondta az államtitkár.

Az adományokat a Hacacáré-turné részeként, showműsor keretében szállítják a vetőföldekre, a menet nyomvonalán Tóth Gabi és Lofti Begi zúz majd a “Golgota te áldott kereszt” című új remixszel, az énekesnő ezen felül egy új, “Konfirmáció ruleZ” feliratú csiklótetoválással is készül az eseményre.