Több verekedést, kevesebb oktatást hozhat a frissen bevezetett hadiállapot – jelentette be a Facebookon Orbán Viktor.

A miniszterelnök pontokba szedve ismertette a kedden kihirdetett hadiállapot utáni első kormánydöntéseket:

  • Az iskolákban bevezetik a Tóth Gabi imafélórát, reggel 7:30-tól. Az imafélóra után mindenkinek el kell mondania, mit csinált az előző nap jól Orbán Viktor
  • A sztrájkoló vagy felmondó pedagógusok hiánya miatt a jövőben a diákok egymást tanítják majd. Az ötödikesek a negyedikeseket, a negyedikesek a harmadikosakat, satöbbi – az elsősöket pedig az iskolákba nagy számmal kihelyezett rendőrök oktatják majd. Fontos, hogy az iskolában csak a rendőrök puskázhatnak, a gyerekeknél csak pisztoly lehet.
  • Megalakul a Nemzeti Vészhelyzetkutató Központ, hogy mindig könnyen megtalálhassák a következő vészhelyzeteket, vagy legalább olyan fenyegető dolgokat, amik miatt aggódni lehet. Az NVK központja egy Nagy-Magyarország alakú épület lesz majd a román határon, egy vulkán tetején.
  • Miután a sport is a hadügyi tárcához kerül, 2023-tól a honvédelmi miniszter oszthatja ki a legszebb lövésekért járó Puskás-díjat.
  • Aki nem békepárti, azt megverik. Ez valószínű az Alaptörvénybe is belekerül majd. Hogy erre mindenki emlékezzen, a tévékben és rádiókban óránként kihirdetik majd a vészhelyzetet.
  • Az észszerűbb működés érdekében az iskolákban a diákok, a kórházakban a beutaltak takarítanak majd, hétvégén pedig ők folytatják az esetleg megkezdett épületfelújításokat is. Aki nem épít vagy takarít, azt pedig megverik. Azt is, akinek a bejelentett intézkedések nem tetszenek.