Bár Vidnyánszky Attilának szeptember elsején végre sikerült a Színház- és Filmművészeti Egyetem közelébe kerülnie, a diákok ellenállása miatt nem tud bejutni a Vas utcai épületbe. Pedig nagy tervei és álmai vannak. A Magyar Curling Szövetség tisztújító ülése előtt kaptuk el pár kérdés erejéig a láthatóan megtört szakembert.

HírCsárda: Amikor megkerestük, jelezte, hogy elfoglalt, ezért csak az interjúnk megjelenése után tud egyeztetni velünk, milyen kérdéseket tehetünk fel. Hogyan bírja a strapát?
Vidnyánszky Attila: Nehezen… Nemrég jegyzőnek választott a Magyar Ásványolaj Szövetség, mint púp a hátamra, úgy kellett ez a feladat, de a Gyermekétkeztetési Alapítvány arcaként nem utasíthattam vissza a posztot.

A biológiai talajerő-gazdálkodási szakmérnökök az Év előadójának választották önt a Szent István Egyetem Kertészettudományi Karán, nemrég a Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács Csonthéjas Bizottságának tiszteletbeli póttagja lett, és ma már alig van valaki, aki nem tudná, hogy ki a Devizakárosultak Országos Egyesületének mókamestere az elnökségben. Ön egy nagyon fontos és értékes ember!
Köszönöm! Kár, hogy nem mindenki látja így a Színművészeti Egyetemen…

De hisz még gyerekek…
És akkor így magára kell hagyni egy embert? Akkor le sem szarjuk a Vidnyánszkyt? Egy diák sem hívott fel, hogy Attila, hogy vagy? Hogy viseled a nyomást? Nem egyezkedünk? A tüntetésre sem hívtak meg, egy koszos diák sem ajánlkozott fel, hogy segítsen kuratoriumkodni vagy elnökölni! Áldozat vagyok, egy magányos áldozat… Egyedül Balázs Péter írt egy sms-t, hogy figyeljem a Honthy Hanna retrót az M5-ön, és ennyi.

De hisz ön egy nagyon fontos és értékes ember! Mikor veti bele magát a munkába az SZFE-n?
Már dolgozom is, lehet, hogy valakiknek elég a diák Oscar, nekem viszont grandiózusabb terveim vannak.

Mondana pár példát?
Mindenképpen erősíteni kell a kisebbségi színjátszást, terveink között szerepel egy nagyívű, több száz ukrán színészt felvonultató lakásszínházi előadás Szabolcs megyében, és ha isten is úgy akarja, hamarosan elindul a horvát kollégákkal az első jachtszínház az Adrián. Szigorúan keresztény-polgári-konzervatív stílusban.

Az igen! Ön egy nagyon fontos és értékes ember! A képzést mennyire alakítaná át az SZFE-n?
Nem nagyon, csak optimalizálnám és racionalizálnám a folyamatokat. Hamarosan elstartol az első Vidnyánszky-osztály, ahol kizárólag Vidnyánszky Attilákat fognak majd képezni a hallgatókból, én már túl is jutottam a második rostán.

A harmadikkal sem lehet gond!
Bent kellene laknom az egyetemen egy hétig, de most nem tudok bejutni, pedig a Magyar Nemzeti Balett címzetes magántáncosaként azt hiszem, jogom lenne. Szabad egyetem, mi?!

Majd felnőnek… De vannak itt filmesek, bábszínházasok, dramaturgok stb. A többi szakkal mi a terve?
Szerintem most nem ez jön.

Elnézést, félreolvastam. Ön egy nagyon fontos és értékes ember!
Köszönöm az interjút!