Szenzációs hírt jelentett be Kásler Miklós a mai napon: Magyarokat talált a Magyarságkutató Intézet Magyarországon. Mindehhez csak le kellett utazni vidékre. De az igazán nagy bejelentés még csak ezután jött.

Nagyszabású sajtótájékoztatón jelentette be a Magyarságkutató Intézet, hogy kutatásai eredményre vezettek és végre megtalálták a magyarokat.

A fantasztikus esemény azután következett be, hogy Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere engedélyt adott arra, hogy Kásler Miklós magyarságkutató főorvos és intézete a székesfehérvári Osszáriumban kiássa az ott lévő csontokat.

Már az első nagylábujjból láttuk, hogy megtaláltuk a mi Szent Grálunkat: egy igazi magyart. Látszott azon az ujjon, hogy az még hátrafelé nyilazott, nyereg alatt puhította a lovat és nem hódolt be a labancnak!

– mondta el Kásler Miklós, miközben könnyeit törölgette Károly Róbert feltételezett combcsontjával.

A tervek szerint a csontokat rendszerezik, DNS-vizsgálatoknak vetik alá, majd megpróbálják összerakni a komplett csontvázakat. Az első összeszerelési kísérletek egyelőre furcsa eredményeket hoztak: II. András helyett egy velociraptor jött ki, Nagy Lajos csontvázából pedig a Petőfi helyett barguzinban talált női test állt össze.

Kásler Miklós mindenesetre bizakodó:

“Ha sikerül beazonosítanunk a csontvázakat, utána géntechnológusainkhoz fogok fordulni, hogy újra életre keltsük királyainkat. Ha ez sikerül, akkor már jövőre megnyitjuk az Árpád-ház Parkot! Ott lesz az összes királyunk Szent Istvántól Orb IV. Károlyig.

Vannak persze nehézségek több száz, vagy ezer éves halottak feltámasztásával. De megvan a megoldás: régi királyaink hiányzó DNS-ét Zámbó Jimmy génjeivel fogjuk helyettesíteni, így megakadályozzuk, hogy újra hatalomra törhessenek.

Természetesen a legújabb biztonsági megoldásokat fogjuk használni a parkban, nehogy újraélesztett királyaink a látogatókra támadjanak és valakit véletlenül felnégyeljenek.”