A Vodafone megvásárlásakor Gulyás Gergely azt nyilatkozta, hogy a cég bevételeiből lehet majd a pedagógusbéreket is emelni. A Vodafone bevételei, sajnos, csökkentek.

Egy múlt pénteken publikált beszámoló szerint a részben állami tulajdonban lévő Vodafone 51 milliárdos mínusszal zárta a 2022-23-as üzleti évet. Ez azért kellemetlen, mert a telekommunikációs cég vásárlását részben azzal indokolta a kormányzat, hogy annak nyereségéből lehet majd a tanárok bérét is emelni. Mivel azonban nyereség helyett veszteséget termelt a vállalat, így sajnos a tanároknak kell állniuk a különbözetet.

Ha lett volna nyereség, becsszó, azt a tanárokra költöttük volna. Gulyás miniszter úr anyjára esküszöm! Most viszont összejött 51 milcsi mínusz, és hát ugye, akkor már együtt sírunk, együtt nevetünk a tanár kollégákal, így az ő béreikből vonjuk le a különbözetet, hogy meglegyen a nullszaldó.

– nyilatkozta egy párttagsága elhallgatását kérő államtitkár, Vodafone részvényes.

Az 51 milliárdot, ha elosztjuk a közoktatásban dolgozók 140 ezres létszámával, akkor pedagógusonként 364 285 forint jön ki, vagyis havonta alig több, mint 30 ezer forinttal lesz kevesebb a tanárok bére.

A mai inflációs viszonyok között, amikor 30 ezer forint alig ér 18 ezret forintot, ez igazán nem nagy érvágás.

Összehasonlításképpen: Mészáros Lőrinc egy év alatt csak 200 milliárddal növelte vagyonát,

szóval nincs is miért panaszkodnia a tanároknak.

A pedagógusok egyelőre nem reagáltak hírre, mivel lefoglalja őket, hogy az órák megkezdése előtt leszedjék az Orbán Viktor-idézeteket, és az összepacalozott Németh Szilárdos márványtáblákat az iskolák falairól.

1 KOMMENT