Az igazi Áder Jánost továbbra sem találjuk.

A járvány kitörése óta nem jelent meg a nyilvánosság előtt a köztársasági elnök, ami sok magyar állampolgárban kérdéseket vetett fel. Megkapta a vírust? Él még? A nagy zűrzavarban lemondott, csak elfelejtették ezt közölni vele? Vagy nagyon elfoglalt, hogy a karanténban otthoni bajuszvágási technikákat tanuljon YouTube-ról?

Valamiért nagy a titkolózás, de megtudtuk, hogy a köztársasági elnök helyettesítésére üzembe helyeztek egy Áder János replikáns robotot, a VÁJÁR-t, amelyik ma este beszédet is mond az M1-en.

Informátorunk szerint a VÁJÁR (Végszükség Áder JÁnos Replikáns) megszólalásig hasonlít a köztársasági elnökre: ugyanúgy nincsenek arcizmai, nincsenek érzelmei és bármit aláír, amit elétesznek. A VÁJÁR-t ugyanaz a csapat készítette, amelyik Kovács Zoltánban is nem rég frissítette szoftvert. A VÁJÁR-t olyan mesterséges intelligencia vezérli, amit Áder János korábbi beszédei alapján állítottak össze, így a robot csak pezsgővel a kezében képes kommunikálni.

Az Áder János replikáns robot az esti beszédében az összetartozás helyett a széttartás, a távolságtartás és az egymás elkerülésének fontosságára fogja felhívni az emberek figyelmét, de elmondja majd azt is, hogy szüksége van a lakosság ruhájára, csizmájára és a motorjára is.