A pökhendiség és újságíróalázás modulokat a frissítés eltávolítja a szóvivő úrból.

Az egyházi ingatlanok és az Operaház mellett a rendkívüli intézkedések pénzügyi keretéből szerencsére jut még Kovács Zoltán szoftverének upgradejére is.

Az operatív törzs vasárnapi sajtótájékoztatóján már látszódtak a jelei, hogy a Kovács Zoltán 1.7-es veriójával gondok vannak. A kérdésekre nem válaszolt, vagy a kérdést magát is hisztériakeltésnek vagy politikai haszonszerzésnek minősítette. Az újságírókat nem engedte kérdezni, és a felhasználói felületete is inkább egy szovjet párttitkárt, semmint egy CEU-n végzett, társadalmi felzárkózásért felelős államtitkárt mutatott.

Orbán Viktor külön kérésére ezért a rendkívüli keretből most frissíteni fogják Kovács Zoltánt. Új text-to-speech motort kap, ami képes lesz pofátlanság-, becsmérlő- és lekicsinylésmentes megfogalmazásokra, az új mesterséges intelligencia modul segítségével pedig akár úgynevezett válaszok megfogalmazására és adatok ismertetésére is képes lesz, és nem fogja magát többet összefosni.

Az új frissítést egyelőre még tesztelik, mert a Kovács Zoltán 1.8 az integrációs tesztek során több alkalommal is igazat mondott, de ezeket hamarosan javítják.