Tiborcz István volt cége felpörgött az OLAF-jelentés elkaszálása után.

201811_elios

Az Országos Rendőr-főkapitányság nyomozás hiányában megszüntette a bűncselekményt az Elios ügyében, mivel teljesen más álláspontot képviselnek a szervezett csalásokról, mint az OLAF. Az élet eddig őket igazolta, a társadalom – néhány extrém kivételtől eltekintve – egy emberként támogatja Tiborcz István volt cégét.

Tiborcz a toxikus fénykiütés elleni harc központi alakjává vált

„Az OLAF sötétben tapogatózott, örülök, hogy az ORFK nem nyomoz tovább, nincs még egy cég, amely ennyire átérzi a fényérzékenységben és fényallergiában szenvedők helyzetét! István rövid idő alatt a toxikus fénykiütés elleni harc központi alakjává nőtte ki magát, nem volt kérdéses, hogy őt javasoljuk a „Vakok kertje” közvilágításának elkészítéséhez”

– nyilatkozta a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségének elnöke, akinek tanácsát megfogadta a Liget-projekt miniszteri biztosa.

Liget-projekt: Az Elios kitapintható közvilágítást készít a Vakok kertjébe

Baán László már korábban letette a voksát az Elios mellett, az orvosi szakvélemény csak megerősítette ebben.

„Teljesen felesleges ide a fény, csak provokálják a vakokat! A régi kert tele volt hivalkodóan világító lámpákkal, az előző kivitelező érthetetlen módon nem nagyon fogta fel, hogy hol is jár, pedig ott a felirat: „Vakok kertje”! Csak egy cég van, amely a látássérültek iránti tisztelettel és alázattal tudja elvégezni a feladatot, és ez az Elios. A kiváló kalocsai és  hódmezővásárhelyi vaktesztjeink alapján nem lehet más választás”

– mondta a miniszteri biztos, aki hozzátette, bár a Ligetvédők állandóan bemásznak, hogy visszacsavargassák az égőket, ők nem hagyják, hogy megtévesszék az itt lakókat, akik az Eliosnak köszönhetően a jövőben már magabiztosabban tudnak tájékozódni a kitapintható közvilágítási rendszer és a már meglévő Braille-feliratos korlátoknak köszönhetően.

Letargiába zuhantak a magyar fényevők

Az emberek még a fentiek ellenére is megosztottak. A hír megjelenése után egy testként rándult görcsbe a magyar fényevő társadalom, amelynek több tagját is csontsovány, végletekig kimerült állapotban szállítottak kórházba pár éve Kecskeméten a pislákoló közvilágítás miatt, csak az infúziós fotonterápiának köszönhetik az életüket.

„Az utóbbi években egymást érték a napfogyatkozások, állandó a harcolunk a napelemekkel betevő falatért és még az Elios éheztetett minket, a saját szemem világával kell etetnem a gyerekeimet! Követeljük, hogy indítsák újra a nyomozást, mielőtt éhen pusztulunk!”

– nyilatkozta egy helyi lakó, aki épp az 54. számú bekötőút vezetőfényét nyaldosta, de reménykedett, hogy a karácsonyi és a szilveszter fénydömpingben rendezni tudják a soraikat.

Áder János, a Greenpeace és a WWF is üdvözölte a döntést

A magyar fényevők problémája elszigetelt, ezt bizonyítja, hogy magasrangú állami tisztségviselők és a legnagyobb környezetvédő és turisztikai szervezetek is sorra jelezték támogatásukat.

„Örömmel értesültünk róla, hogy az egyik leginkább madárbarátabb magyar céget nem vegzálja tovább a brüsszeli OLAF. Zokni, a gólya talán a mai napig élne, ha olyan villanyoszlopon pihen meg, amelyen az Elios alacsony teljesítményű lámpái működnek, de az emberek is csak köszönettel tartozhatnak, a cég értük is küzd minden településen”

– nyilatkozta Áder János köztársasági elnök, aki a Greenpeace-szel és a WWF-el közösen „Energiatakarékossággal a fenntartható bolygóért”-díjat adományozott a föld túléléséért harcoló cégnek.

A balatoni viharjelzőket is viheti az Elios

Ezt a fajta nyugalmat és békét szeretné megőrizni a Nemzeti Nyomozó Iroda igazgatója is. Bezsenyi Mihály dandártábornok elmondta, felesleges a pánik, már az OLAF által küldött vizsgálati anyag is komolytalan volt.

„Kartonokat láttam, cd-ket, pendrive-okat és csomó gemkapcsot, ez minden normális irodában rendelkezésre áll, mégsem kiáltanak egyből csalást. Minek kell állandóan háborúzni valakivel, Brüsszel?”

Az igazgató a dokumentumok után csak ajánlani tudta a céget. Bezsenyi szorgalmazta, hogy a magyar tenger körüli hisztéria és pánikkeltés megszüntetése miatt az Elios telepítse a Balaton környéki viharjelzőket, amelyek indokolatlanul vakító fényükkel keltik a feszültséget a pihenni vágyók körében, illetve felhívta a rendőrök figyelmét az Elios-vezetők túlárazási képességére, ami szerinte kiváló fegyver lehet a közelgő Black Friday akciós árai miatt meginduló embertömegek ellen.

1 KOMMENT