A betegek rendszeresen panaszkodtak a rossz látványt nyújtó ételekre, a jelenség minden kórházban tapasztalható volt.

Ma reggel azonnali hatállyal felmondtak a fővárosi János Kórház össze food stylistjának, órákkal később pedig a Péterfy kórház valamennyi ételtervezője is hasonló sorsra jutott.

„Már nem tudtuk tovább hallgatni, ahogy a betegeink a borzalmas kinézetű ételeinkre panaszkodnak! A média is állandóan leközli a megtévesztő, rossz fotókat, kínos ez nekünk, na! Ideje, hogy az igazi tettesek bűnhődjenek!”

– mesélte dühösen a János kórház igazgatója, aki a food stylist osztály minden munkatársát elbocsátotta.

fooodstylist

Pár órával később a Péterfyben is többeknek felmondtak.

„Tegnap mondtam az egyiknek, hogy adja vissza a fehérborsos-levendulás marhaszegy lelkét, táncoljon velem a hús! És hogy jött le a 444-en? Mint valami lila izé, ami úgy nézett ki, mint egy parizer! Trehány munka, a magyar egészségügyhöz méltatlan!”

A Merényi Gusztáv Kórházban még az ünnepi készülődést is megmérgezte egy hanyag food stylist rezidens munkája.

korrhaz26

„Isteni pulled porkot szolgáltunk fel jeruzsálemi pirított fenyőmaggal, és mi lett belőle? Egy nyomorult fenyőfa! Nálunk falun úgy rúgják ki az ilyen food stylistot, hogy a lába sem éri a földet!”

– mesélte az igazgató, aki hozzátette, az egyik stylistot a Törökbálinti Tüdőgyógyintézetből csábították át, mert volt egy nagyon jól sikerült tányérja három krumplival, de itt nem tudta hozni a formáját. Az egyik elküldött food stylist sértődötten nyilatkozott a sajtónak.

„Sokáig filmeztem, hat évadot lehúztam a Grace klinikában, meg lehet nézni, milyen kajaképek vannak! De ezekből mi a szart hozzak ki? Örültem, ha rózsaszínre tudtam színezni a parizert bazmeg!”

Food-Stylist-3x2
Byront is kirúgták, jelenleg a Nagybani Piacon dolgozik.

A Szent Imre kórházban is áll a bál, az egyik főorvos elmondta, az még rendben van, hogy a stylistok és a fotósok baja meggyűlt a running sushival az intenzív osztályon, de a prémium hamburgereket illene jól megmutatni, legutóbb viszont csak egy kifli és egy joghurt fotója jelent meg a Kórházi koszt Facebook oldalán, ezért megváltak a styling teamtől.

Úgy tűnik tehát, hamarosan súlyos food stylist hiány léphet fel a magyar egészségügyben, így egy ideig még biztos, hogy el kell fogadnunk az ételek visszataszító látványát.

Ráadásul tovább apadhat az egészségügyi dolgozók létszáma: szintén mai hír, hogy a Hortobágyi Madárkórházban elővették a bohócdoktorként dolgozó origami művészeket, akiket azzal vádolnak, hogy ellopták az összes vécépapírt a magyar kórházak mellékhelyiségeiből.