Karácsony Gergely a minap elismerte, hogy nem olyan jó az angolja, mint Orbán Viktornak. A helyzet nem reménytelen: tegnap megszervezte magát egy lelkes oktatói kör, amely a főpolgármester felkészítését tűzte ki a zászlajára.

Egy maréknyi konzervatív nyelvtudor vállalta, hogy segít oxfordi szintűre csiszolni Karácsony Gergley angoltudását.

A csapat elnöke Németh Szilárd lesz, a Fidesz alelnöke főleg a kiejtésben fog segíteni Karácsonynak, aki szerinte tendenciózusan lemekizi a mekdánelcet.

Az akcentus csiszolászában Bede Zsolt is részt vesz majd. Az “I am the People” kijelentéssel az egész emberiségért felelősséget vállaló Vadhajtások-szerkesztő azt közölte, hogy átadja Karácsonynak az összes angol szót, amit a “dildón” kívül még ismer, amennyiben a főpolgármester is megtanítja őt magyarul.

A csapat egyik ékköve Menczer Tamás lesz, aki az utóbbi napokban már többször is bebizonyította, hogy ott és akkor bánik el az angol nyelvvel, amikor csak akar.

A tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkár korábban egy Lancet szaklapban megjelent levelet is el tudott adni tudományos cikként, és a WHO Sinopharm-ajánlásából is bámulatosan improvizált, ami így a koronavírus-járvány okozta felfokozott légkörben még inkább megsüvegelendő.

Kritika érte Karácsonyt, hogy tolmácsot bérel, a csapat azonban ebben is segít neki, Vida Ildikó pár évvel ezelőtti felhívására rengetegen jelentkeztek, ezért a volt NAV-elnök kiterjedt kapcsolati hálójával fogja támogatni a főpolgármestert, és igény szerint krémest is hoz neki Veszprémből.

A foglalkozásokba Áder János is bekapcsolódik. Bár a köztársasági elnököt egyszer csúnyán átverte telefonon egy szlovák újságíró a nyelvtudásának hiánya miatt, Áder azóta már okosabb lett, nem veszi fel a telefont. A köztársasági elnök feladat az lesz, hogy különböző szituációs gyakorlatokon keresztül felkészítse Karácsonyt, hogy hogyan írjon alá angolul.