Ráadásul több forrás mindegyike állítja: amit ő hallott, az hangzott el. A Fehér Ház mindenesetre már közleményben tisztáz.

Bár a királyi család nyomatékosan kérte a brit sajtót, hogy ne spekuláljanak, a szennylapokban mégis elkezdődtek a találgatások, hogy mik lehettek II. Erzsébet utolsó szavai, halála előtt.

A Daily Mail például egész oldalas cikkben idéz egy névtelen orvosi forrást, aki azt hallotta: “Itt vagy Károly? Tudnod kell, hogy örökbe fogadtunk.”

A királynő egyik ápolója – írja a The Sun – pedig eskü alatt vallotta, hogy II. Erzsébet utolsó óhaja az volt, hogy temessék mellé kedvenc corgijait, egy szobalány pedig négy napja bizonygatja, hogy ő kapta meg egész Indiát, valamint Skócia felét.

Legközelebbi forrásként a Daily Mirror a királyi testőrség szobában tartózkodó tisztjét idézi, aki 100%-ig meg van győzödve arról, hogy a királynő egy cigit kért, majd annyit mondott, hogy “szar diósgyőr”, így, csupa kisbetűvel.

De a királynő utolsó szavai meg mindig nem kavartak akkora botrányt, mint az egykori miniszterelnöke: Winston Churchill annak idején annyit mondott “ez most tudom furán fog hangzani, de hozzatok már egy margaritát baszkikáim, mert porzik a vesém mint a Velencei-tó”.