A világválság és a háború miatt minden eddiginél nagyobb szükség van az érzékenyítésre, ezt az igényt ismerték fel a legnagyobb stúdiók, amelyek ontják magukból a bátrabbnál bátrabb alkotásokat. Jön Pánszexuális Péter és az újraforgatott Kis hableány is.

Lassie ismét hazatér (Netflix)


Lassie egy bulgáriai szegregátumban térdepelget a helyi cigánygyerekek nyakára, míg nem egyszer bele nem szeret egy 17. századbéli porcelán komódba, aki megtanítja neki, hogyan is kell igazán élni. Nem spoilereznénk, legyen annyi elég, hogy idővel csaktók indiánok gyarmatosítják a skótjuhászkutyát, így végül Lassie eljuthat oda, ahonnan indult. Beyoncé lubickol a főszerepben, a kritikusok vélhetően sokáig fogják idézni a film legmeghatóbb jelenetét, amikor a kis Lassie végre hazatér Dnyipropetrovszkba.

X-Nem (Marvel)

Kiderül, hogy Farkas egy Leszbosz szigeténél zátonyra futó migránshajóról kimenekített bantu kisfiú, aki 4 évesen kérte, hogy műtsék át tömpefarkú tobzoskává, de elrontották. Pikkelnek is rá a többiek, akiket egyébként mutánsok helyet embereknek neveznek az új filmben. Azért, hogy megbékéljenek, Szingapúrba utaznak, ahol megpróbálják elpasszolni a gendersemleges útleveleiket némi orvosi marihuánáért. Érdekes magyar szál, Woke, a kis róka megjelenése, bár őt csak a neve miatt választották be. De cseppet se bánjuk, a film legmegrázóbb pillanata, amikor végre valahára sikerül bejegyzett élettársi kapcsolatot létesítenie Ian McKellennel.

Pánszexuális Péter (Disney)

Pán Péter szülei bántalmazó kapcsolata elől menekül a Mindigországra keresztelt birodalomba, hogy végre gyapotpálinkát főzzön a néger kalózoknak. A filmben megpróbálják érzékenyíteni a fiatalokat és a főszereplőt, ezért Csingiling megcsonkolja Pán Péter kezét egy hasítóbárddal, hogy olyan legyen, mint Hook kapitányé. Később vérfertőzést kap a kézcsonkba tuszkolt kampó miatt, a segítségére érkező emberi jogi aktivisták azonban gyorsan megnyerik a pert az orvosok ellen. Pán Péter végül poszttraumatikus pánszexuális lesz, ezért mindenét eladja, hogy tovább tudjon dolgozni a család varázsgomba-ültetvényén.

A kis hableány (Disney)

A Disney hamar reagált a Kis hableányt érintő panaszokra: hallgattak a kritikákra, és újraforgatják a filmet, amelyben a kis hableány deréktől lefelé lesz ember, felül pedig egy német benzinkutas. A hab nem tűnik el, köszönhetően Sebastian, az állatmenhelyről kimentett epilepsziás bulldog gyakori rohamainak. Egyéb pontokon is változik a történet, kulcsjelenet például, amikor Ariel eladja a vízköves kagylómelltartóját pár pakett fentanilért, majd mindannyian hullámosra nevetik a tengert, mikor kiderül, hogy csak mikródozingol.