Kisebbségek elleni támadásról, LMBTQ-lobbiról és a szexizmusról szólt az idei Oscar-gála.

Oscar-gálák fekete napja volt a legutóbbi. A rasszizmus, az idegengyűlölet beszivárgott a gálára, miután Will Smith felpofozta Chris Rockot a díjátadón.

Megint ütik a feketéket! Ma az egész afroamerikai közösség kapott pofont. Ki kell mondanunk, hogy elég volt a feketék elleni erőszakból! Hogy jön ahhoz Will Smith, hogy nyilvánosan megalázzon egy kisebbségi komikust? Az „f” betűs szó is túlzás volt, még jó, hogy az „n” betűset ő nem mondhatja ki! Ráadásul a pofonért később Oscar-díjat is kapott, hát hova tart a világ?

– zúgolódott Kendrick Lamar.

A Metoo mozgalmak is egy emberként ítélték el a tegnap estét.

Sértegetnek egy nőt, aki ráadásul fekete? És a betegségén gúnyolódnak? Reméljük, hogy szexista, náci, Chris Rock nem fogja white power matricákkal teleszórni Los Angelest. Ne jussunk el addig, hogy Chris Rockot egy szerencsétlen fekete nő nyakán látjuk térdelni!

– mondta Beyoncé a gála után.

A Ku Klux Klan is üdvözölte Will Smith akcióját és Nagy Varázsló címet ajánlott a színésznek, de kérik, hogy azért összejövetelekre ne járjon, mert félnek tőle.

Donald Trumpban vegyes érzések kavarogatk.

Dühít, hogy az LMBTQ propaganda már az Oscar-átadókba is begyűrűzött. Amikor azt láttam, hogy pofozkodnak, mint a cicák, majd az egyik bőgve beszédet mond, arra gondoltam, hogy heteroszexuális színész mikor fog végre díjat kapni? Annak viszont örültem, hogy ezek egymás között rendezik le a sérelmeiket!

– mondta a volt elnök.