Miközben Zelenszkij ukrán miniszterelnök Magyarországot támadja, hazánk különleges katonai offenzív hadműveletet indított Brüsszel ellen. A magyar miniszterelnök a frontvonalban harcol.

Magyarország több mint százmilliárd forint szabadon felhasználható európai uniós forrást kap az orosz-ukrán háború miatt, de Brüsszel minden szabályt felrúgva jelezte, hogy euróban utalja az összeget. Miután korábban Matolcsy György világosan leszögezte, hogy Magyarországon nem lesz euró, nem lehet Brüsszel döntését máshogy értelmezni, mint egy háborús felhívást.

A provokációt nem is hagyta szó nélkül Magyarország, és offenzívát indított Brüsszel ellen. A különleges katonai hadgyakorlat első napja igazi erődemonstráció volt magyar részről.

“Tegnap hajnalban Orbán Viktor addig szurkálta a ködöt a brüsszeli-magyar közös határszakaszon, hogy reggelre eltűnt. Ez a kifinomult stratégiai izgalom mindenképpen opitimizmusra ad okot. Az ostrom következői napjai már a pszichológiai hadviselésről szólnak. Miután a miniszterelnök sikeresen nézte meg az urkán-magyar határt Debrecenben, most három napra a nyugati határszakaszra költözik, hogy ott is rendet tegyen!”

– mondta Benkő Tibor honvédelmi miniszter.

Hazánk rögtön meg is nyert egy fontos csatát, megakadályozta, hogy a NATO Magyarország területén keresztül vigyen fegyvereket közvetlenül Brüsszelbe, így vissza is tudott vágni a szervezetnek is, amiért a legutóbb egy csúcstalálkozót telepített a belga fővárosba.

Nógrádi György szerint Brüsszel – ahogy mindig – visszatámadhat, de ez könnyen a saját vesztét okozhatja.

“Ha le akarják vágni a fejedet, ereszkedj térdre és akkor nem tudják! Arra kérem a magyarokat, bízzanak Orbán Viktor higgadtságában, ő tudja, hogy mikor jön el a megfelelő idő, hogy térdre ereszkedjen. Akkor viszont már késő lesz a béketárgyalás, az agresszor Brüsszel akár Strasbourgig vagy Hágáig is elmehet, mindhiába” – mondta a biztonsági szakértő.

Orbán Viktor sem kalkulál más forgatókönyvvel.

“Ha Brüsszel visszatámadja a határainkat, akkor még több pénzt kell tőlük kérnünk a magyar határvédelemre. Ezzel mi jól járunk, hisz egy idő után már nem tudják finanszírozni a háborújukat. Kitartó és szívós határvédelemmel előbb-utóbb kivéreztethetjük Brüsszelt, és akkor győztünk!

– mondta a miniszterelnök.