A klímaváltozás miatt a tél, tavasz, nyár és ősz viszonylatban már képtelenség megfogalmazni, hogy az év melyik szakában járunk, ezért jövőre új évszakok lesznek, a Medárdokat pedig lelövik.

Miután az idei júliust tavaszias nyárnak, őszies nyárnak, télies tavasznak, és őszies ősznek is nevezték, a kormány végre rendet kíván tenni az időjárás területén is. Az eddig nyárnak tekintett monszun jellegű június-július ezután 4 évszakra bomlik, úgy mint: esős, nedves, esős-nedves és noé – népies nevén „megdöglöl”.

A téli forróbb időszakokat ezentúl "dubaj" néven találjuk a naptárakban, Karácsony pedig az ide kapcsolódó új hónap szerint "dukairegina 24-ére" fog esni. A tavaszi jegesedős időszak pedig, ami az éves gyümölcstermés elfagyásának az ideje, a "cefre" nevet kapja.

A kormány tervei szerint az ősz úgy, ahogy van megszűnik, annak egyes részeit a noéhoz, a maradékot pedig a dubajhoz kapcsolják. "Ezzel két legyet ütünk egy csapásra" – mondta el a Navracsics Tibor, a tervezet készítője. "Egyrészt a ragozott alak miatt nem kell minden év szeptemberében az öszödi beszédre gondolnunk, másrészt Schmitt Pál úrnak is eggyel csökkentjük a hosszú ékezetekből következő hibázások lehetőségét”.

Ha az új évszakok beválnak, akkor további naptári módosításokat is bevezet a kormány. Medárdot, például, és az azt követő 40 napos esőket ezentúl csak az aszályos években tartanák meg, a jövőben Medárdnak senkit nem nevezhetnek, a jelenlegi Medárdoknak pedig új nevet kell választaniuk, vagy lelövik őket. Sándor, József és Benedek nevű honfitársaink egyelőre biztonságban érezhetik magukat, ugyanakkor minden e nevet viselőnek be kell szolgáltatnia a zsákját, mivel konkurenciát jelenthetnek a távhőszolgáltatóknak.

A fagyosszentek nevét viselők, úgy mint Pongrác, Szervác, Bonifác és Orbán természetesen nem számíthatnak retorziókra, főleg az Orbánok nem.

27 KOMMENT

  1. ██████████░░░░░░░░░░░░░░░░░░░ 33% KÉSZ
    Telepítés sikertelen. Hiba 404: Évszak nem található. Az évszakot, amit keres lehet, hogy eltávolították, megváltoztatták a nevét vagy átmenetileg nem érhető el Magyarországon.
    Kérjük, próbálkozzon később.

  2. “Két légy egy csapás” még ebből is kisülhet valami törvény.
    Nem kell csodálkozni semmin, kétharmaddal mindent lehet.
    Lassan törvényt alkot a kormány arról is, hogy a Nap mikor keljen és nyugodjon.
    :)))

  3. De hüljlyék vagytok! 😀
    Arrók azonnal értesítsetek, ha a Duna folyását is megváltoztatja a kormány, mert akkor egy csónakban felsodródom majd a Fekete Erdőbe! 🙂

  4. Ráadásul kirúgják az összes időjóst, és csak az MTV adhat le meteorológiai előrejelzést, azon belül is csak meghatározott személyek. Először kísérleti jelleggel Deutsch Tamás, aztán a nagy sikerre való tekintettel (nem röhög) Lázár János és a többiek.