Miután a kormány vasárnapi táblázata nagy vitákat kavart, Gulyás Gergely a Facebookon pontosított. “Most már minden világos” – nyilatkozták az új adatsorról a szakértők.

„4, 15, 33, 206. Ezek a számok magukért beszélnek, ennél többet már nem tudunk mondani a kínai oltásról” – írta Facebook-oldalán Gulyás. A Miniszterelnökséget vezető miniszter azt is hozzátette, hogy ehhez képest a Pfizerhez és a Modernához tartozó számok 3, 44, 96 és 120, ami korántsem olyan jó, és ebből mindenki leszűrheti a maga tanulságát.

Gyurcsány Ferenc és a gyilkos baloldal szerint az AstraZeneca 52, de itt látjuk,hogy igazából 60. Ez nagy felelőtlenség a brüsszeli kalifátust építő okádékkoalíciótól, pláne, ha megnézzük, hogy a Szputnyik oltás mellé a 9, a 100 és a 342 számok kerültek

– tett rendet a fejekben Gulyás.

Egy magyarázó grafikont is bemutattak, hogy mindenki értse

„Nagyon gyors emelkedést látunk, a számokat tényleg nem lehet meghamisítani, az adat az adat” – zárta rövidre a további vitákat a miniszter, majd hozzátette: a számokból a nyár elején húznak is majd, így egy szerencsés nyertes megihat egy korsó sört egy greenscreen-stúdióban Orbán Viktorral.