Bár telefonálni köztudottan nem lehet vele, mivel érintésre eldobja a hálózatot, ezen kívül is rengeteg dologra használható az Apple új generációs okostelefonja, amiért nagyon sokan nagyon sok pénzt voltak hajlandóak fizetni idén. Mi is megnéztük, hogy mit tud az iPhone 4.

Sört nyitni sajnos nem lehet vele

Mivel az iPhone 4 korunk egyik legsokoldalúbban felhasználható készüléke, több Hírcsárda közeli szakértőnek is megmutattuk, hogy mondjanak véleményt róla helyettünk. Először Kovács Gyula kőműves vette kezébe a szerkezetet, de az első, pozitív benyomások után számos kritikát fogalmazott meg a négyes iPhone-nal kapcsolatban. Nem tetszett neki például, hogy a Kőbányai sör kupakja csúnya karcolásokat hagy a forradalmi új kijelzőn, a Retina Display-n. A százasszegek beverését már meg sem próbálta az iPhone-nal, arra továbbra is régi Nokia 3410-esét fogja használni. Jó hasznát vette viszont maltersimításnál, a kis szögletek és élek kialakításánál. Nagyobb felületekhez viszont kevés az iPhone, azokhoz továbbra is kedvenc hóbliját, Tecát kell majd elővennie. Összességében elégedett volt, hiszen a dobozában kényelmesen elfér fél kiló szeg, ami miatt fontolóra venné a vásárlást.

Szintén az iPhone kis méretére panaszkodott özvegy Tóth Endréné Gizike néni is, aki először nyújtódeszkának akarta használni a telefont, de csak két kisebb tepertős pogácsányi mennyiség fért rá. Az sem tetszett neki, hogy a hátlapon lévő kis alma nem domborodik ki, így nem tud vele szép mintákat csinálni a sütemény tetejére. A tésztát viszont jól bele lehetett vele nyomni a tepsi széleibe is, és a sütőajtót is nagyon jól ki lehet peckelni egy iPhone 4-gyel, bár a borítás hőre lágyul.

A legjobb véleménnyel Puporka Krisztofer 8. kerületi tanuló volt az új okostelefonról. Külön kiemelte, hogy a megnövelt kapacitású akkumulátornak hála mostantól másfél órával tovább tud róla zenét bömböltetni a buszmegállóban. A másik forradalmi újítás, az előlapi kamera pedig lehetővé teszi, hogy még jobb képeket készítsünk a szoknyás lányok bugyijáról a mozgólépcsőn, hiszen látjuk a célterületet.

A készüléket az egyik magyarországi márkakereskedéstől kaptuk kipróbálásra, visszaadni viszont már nem tudjuk, mivel utolsó tesztalanyunk, akinek személyazonosságát nem szeretnénk felfedni, miután megtudta, hogy mennyibe kerül, beváltotta az újpesti Angyal Büfében, ötszáz féldeci szilvapálinkára. Üzeni, hogy jól van, és soha nem volt még boldogabb. És ezt mind az iPhone 4-nek köszönheti.

12 KOMMENT

  1. Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó.
    Egyébként is, sörnyitóként nem karcokat kell keresni, hanem söröskupakot eltávolítani. Erről egy szót se írtok, hogy sikerült.

  2. Éna zé szeretem az ifont, mer amiota megvan a haverok fosnak hozzáérni, asse tudják mit kell vele csináni. Béla is tapogatta de azt mondta hogy ez szar mert nincsenek rajta gombok. Na ezé szeretem én! (Nem Bélát…)