Már csak egy videókártya hiányzik a szájából

A XII. kerületi szabálytalanul felállított Turul helyére a Linux kabalaállatáról, Tuxról mintázott pingvin-szobrot állítanának magyar hekkerek. Pokorni ezt nem szeretné.

„Én ezt nem szeretném” – indokolta döntését Pokorni Zoltán XII. kerületi polgármester. A linuxos közösség azonban hajthatatlannak tűnik. „Mi készek vagyunk engedményeket is tenni. A Pingvinre raktunk sas szárnyakat, és felőlünk akár markolhat egy kardot is, bár egy nVidia GTS 450 azért jobban állna a csőrében. A pingvin azért is lenne egy jó választás, mert míg a turul az előző 1000 évet szimbolizálja, addig Tux a következő 1000 évet jelképezhetné. Meg az még mindig jobb, ha linuxos hekkerek lanpartiznak egy szobor körül, mintha mindenféle gárdisták masíroznak.”

A Városkép Védelmi Bizottság pénteken tárgyalta volna a linuxosok beadványát, de egyelőre nem találtak megfelelő kompájlert, hogy azt C-ből  lefordítsák magyarra.

19 KOMMENT

  1. Próbálná meg valaki Franciaországban a gall kakast bármiképp kifigurázni, jól elvernék.
    Egy , magára picit is adó nemzet , el- és befogadja a nemzeti jelképeit.
    Nincs kedvetek a franciák kakasát lecserélni, mondjuk verébre, és ezt odadörgölgetni nekik ?
    Naaa, csak próbaképp …..!
    Vagy: a brit oroszlánt cseréljétek már le patkányra, mit szólnak?
    Vagy az orosz medvét egy rókára, és küldözgessetek nekik róla képeket , hagy örüljenek !
    Nosza, ki kezdi ?

  2. Ugyanaz a helyzet mint a Szent Koronánál. Ilyen nemzeti jelképekkel egyszerűen ízléstelenség viccelődni. Támadni, megkérdőjelezni, képzeletben kivenni a magyarság szimbólum-rendszeréből: szintúgy.

  3. Ha figyelembe vesszük, milyen a politikai garnitúránk, a Nemzeti Jelképek mellett a pingvinek is lazán kikérhetnék maguknak… Alighanem a mókusmajom is szégyenében bujdosott el.

  4. pfff… ez is kamu hír. Én tudom, h itt Sith pál lesz, aki leleplezi a róla elnevezett téren az őt Tie-Defenderen ábrázoló szobrot (nyakában a Sith Pál nagykereszt, stb…), meglepve vele saját magát, mert annyit tett a népért… és a midiklorián izé médiaklorián is benne van a vérébe’. ja. Pista bá’ az tuggya’! Ötet riportoljátokmá’meg!

  5. @tobbeknek: miota nemzeti jelkep az a nyamvadt turul???????????????ennyi erovel a csodaszarvas vagy akar a Bodri kutya….
    apropo hova tunt el a fooldalrol a “nem vagy vicces Bodri!” Betyarok! azonnal kerem visszatenni!

  6. Hmmm… Béla nénémnek milyen igaza van!
    Legyen ott egy nagy rúd Pick szalámi, itt legalább megérinthetem, a boltban ugatnak érte ha csak szagolgatom, mert nem tudom megvenni… 🙂
    Esetleg a nokiásdoboz mintájára lehetne itt pl. az ismeretlen pálinkafőző szobra, ez úgyis menő mától…

  7. tündibündi!
    A franciák jelképe egy “big cock”? Ezt kell tovább fikázni? 😀
    Amúgy meg én is tisztelem a turult, mint nemzeti jelképet, de ezen nem tudok megsértődni. Azért, mert tudom, hogy nem komoly. És Pokorni sem szeretné, ha pingvin lenne helyette. 😀

  8. @Tündibündi
    Mindenki a maga portáján cserélgeti le a nemzeti szimbólumait arra, ami éppen eszébe jut. Ehhez nincs szükség a Hírcsárdára.
    Gondolom nagy ismerője vagy a nemzetközi humorpalettának és innen tudod, hogy a franciáknak, az angoloknak vagy az oroszoknak soha, de soha nem jutott eszükbe kifigurázni a jelképeiket. (Azért csak példaként figyelmedbe ajánlom Jacques Lob, Gotlib és Solé Superdupont-ját, a Sex Pistols – God save the queen-jét vagy a Monthy Pythont – akik mellesleg mások jelképeit is kifigurázták)
    Ha egy ember nem tud magán röhögni, az nagyon szomorú és veszélyes dolog, ha egy egész nemzet ilyen, abba belegondolni is rossz.

  9. Ahogy olvasom a “nagyérdemű” hozzászólásait, az jut eszembe, hogy a “struktúraváltás” idején, mennyien megtapsolták volna, hogyha pl. Sztálin elvtárs szobrát lecserélték volna (ha akkor már lett volna) a jelenlegi Tuxra.

    Úgyhogy sz.tem elvtársak csak óvatosan a felháborodásokkal, mert fognak még emlékezni némelyek erre. Méghozzá úgy, hogy éppen ők javasolták e cserét 😀

  10. Mi a halál fasza az a turul? Pingvin legalább létezik. 🙂 És különben is, a jég hátán is megél, úgyhogy igazán jó lenne Nemzeti Jelképnek. 🙂 Nomeg pingvin csak pingvint kúr, nem úgy, mint a turul, ami minden zaftos puncira rámegy (l.: Emese mese)! 🙂