A Magyar Nemzet nagyívű leleplezést közölt Pikó András nyolcadik kerületi polgármesterről, akiről azt állították, hogy az apja cégével újíttatná fel az önkormányzati bérlakásokat. Itt sajnálatos félreértés történt, Pikó ugyanis csak azzal példálózott, hogy a Fidesz korrupciós gyakorlata olyan, mintha ő az apja cégével újítaná fel a bérlakásokat. De ilyet ő valójában nem tett, mivel apja már meghalt.

Azt kell azonban észrevenni, hogy az elmúlt napokban megsokasodtak az ilyesfajta félreértésekből adódó közlések a kormányközeli lapokban, ezekből szemlézünk és tárjuk fel a félreértéseket.

Magyar Nemzet:

Nagy értékű villákra költenék a magukat szegénynek hazudó orvosok a kormány által beígért béremelést

A hír alapja az az állítás, hogy a Szent László kórház egyes orvosai azt mondták, hogy a béremelésből segítenének a Gyáli út környéki hajléktalanoknak, hogy új evőeszközökhöz jussanak.

Kisalföld:

M. Richárd volt az egyik álruhás lány a jachton

A győri újság a Borkai Zsolt jachtozásával kapcsolatos új információkat értette félre: M. Richárdnál csak a felvételek voltak meg a lányokról és a renyhe fenekű volt polgármesterről, ő maga nem vett rész Borkai Zsolt kielégítésében.

TV2:

Hard-core LMBTQ propagandává vált a hörcsögrajzolás

A tévedés abban áll, hogy egy zalai általános iskolában a gyerekeknek hörcsögöt kellett rajzolni, de az egyik kislány inkább szivárványt rajzolt, valamint heteroszexuális unikornisokat.

Pesti Srácok:

Karácsony a saját nagyanyját használná közlekedési eszközként

Karácsony Gergely azon mondatát értették félre, ami arról szól, hogy ha az öreganyjának kerekei lennének, akkor sem lenne olyan hülye, mint Jeszenszky Zsolt.

Végül egy kapcsolódó hír a 888.hu-tól:

Az választási győzelemért az anyját is eladná az MSZP

Az igazság ezzel szemben az, hogy bármit eladna az MSZP.