Tininek is alkalmatlan Karácsony Gergely, a hazafias taxisokat a főiskola kalózrádiójával megzavaró Márki-Zay Péter és a vizsgák helyett a szemkilövetés megszervezését választó Dobrev Klára – Lajos Tamás producer új filmje még az Elkxrtuknál is fontosabb kordokumentum lehet.

„Antall József alig fél évvel beiktatása után élete legnehezebb próbatételével találja szemben magát. Az államadósság az egekben, tüntetnek az Országháznál a drasztikus benzináremelés ellen, egy pártkongresszusról pedig ismeretlenek kiszivárogtatják a miniszterelnök beszédét” – áll a HírCsárdának eljuttatott forgatókönyvben.

Az általunk megkapott szövegkönyv egyelőre még elég vázlatos, a készítők láthatóan nem döntötték el, hogy Antall József Gyurcsány Ferenc legyen, vagy inkább Orbán Viktor a készülő filmben, ráadásul míg az egyik jelenetben az igazi Orbán Viktor taxiba pattan és onnan próbálja meg befagyasztani az elszállt benzinárakat, a másikban a Parlamentből szólít fel ellenzéki egységre.

Ami máris fix elemnek tűnik a filmben, az Karácsony Gergely karaktere – a Blokád valamiért

egy egész történetszálat áldoz arra, hogy bemutassa, a 15 éves Karácsony mennyire rosszul öltözött volt a gimiben, és hogy minden csajozási próbálkozása kudarccal végződött.

Ennél kevésbé kiforrott ugyanakkor a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Főiskolára járó Márki-Zay Péter figurája. Itt a készítők a jegyzetek alapján még nem érzik, hogy akadályoznia vagy segítenie kell-e a taxisokat, akik az egyik jelenetben megélhetésüket védő hazafiként, a másikban pedig a 18 éves Dobrev Klára által feltüzelt zavargókként mutatnak be.

Ráadásul az egyik vázlatos jelenetben Dobrev Klára még szemkilövetésről beszél – nem világos, hogy ezt a bekezdést a Blokádba szánták a készítők, vagy véletlenül maradt a szkriptben az Elkxrtuk forgatása után, az viszont biztos, hogy a Blokádot érdemes lesz megnézni.