Egy ház oltása a közben derült ki a csalás, ami már hónapok óta folyt egyre nagyobb tételekben. A gyanúsított feketeslagozással szerezte be a vizet, amit egy használaton kívüli aquaparkban ásott el, talajvíznek álcázva.

A lebukott tűzoltó módszerei egyre pofátlanabbak voltak. Az elején még a tűzoltóautó feltöltött tartályát csapolta meg, de aztán már oltás közben is lopott: a csőből kijövő vizet egy katéterrel vezette el a nadrágjába rejtett tárolóba. A gyanúsított egy 33 életet követelő árvaház oltásánál bukott le: az utólagos vizsgálatnál derült ki, hogy épp annyi vízzel volt kevesebb az oltásnál, amennyi kellett volna a megmentésükhöz.

A gyanúsított a bíróság előtt azzal védekezett, hogy az aszcendense vízöntő, a bíró azonban nem fogadta el az érvelést, mivel oroszlán. A nyomozás során az is kiderült, hogy az illegálisan szerzett vízzel maszekban vízágyakat töltött fel, amelyekről számlát azonban nem adott. A rendőrség kéri, hogy az átvert ügyfelek jelentkezzenek.

Az üggyel kapcsolatban a tisztifőorvos is megszólalt. “A lakosság nem került veszélybe, mert a víz nem került vissza a hálózatba, azonban azok, akik mégis ilyen vizet kaptak, azoknak 2×20 másodperc kézmosás után érdemes kihipózni a vizet, majd alaposan átmosni, megtörölgetni és lecsepegetni.”