Nem csoda, hogy üresek az utcák, a mentősöknél is kedvelt ez a munkavégzési forma.

A 2020-as munkaerőpiaci trendeket is az otthoni munkavégzés látványos előretörése uralja majd, állítja a MOL felmérése. Az utca embere bizonyítja.

“Imádom a home office-t! Magam oszthatom be az időmet, nem kell a főnök hülyeségeit eltűrnöm, vagy megjátszani magam a kollégák előtt” – mondta lapunknak egy aszfaltozó munkás.

A felmérésben bemutatott rangsor szerint továbbra is a postások körében a legnépszerűbb ez a forma; 2019 nyarán még csak a negyedik helyre voltak jók, télen viszont felértek a home office-dobogó csúcsára. A második helyen a mentősök állnak, közvetlenül a kohászok és stewardessek előtt.

“Mi igazi egészségügyis család vagyunk, feleségem aneszteziológus, fiam mentős, lányom pedig érsebész, nyugodtan mondhatom, hogy a home office-t nekünk találták ki! Míg régen csak szökőévente láttuk egymást, ma már nem ritka, hogy együtt megyünk kölcsönért a bankba vagy a Blaha téri ételosztásra, ha épp ahhoz van kedvünk! Megtehetjük!” – mesélte Miklós, aki ugyanakkor elmondta, hogy a nagypapája közszolga, neki annyira nem vált be az otthoni munka, ő szívesen bejárna dolgozni.

Van több egyéb olyan szakma, ahol szintén nem éri meg ez a fajta munkavégzés. A tűzoltók és a rendőrök például nem kapnak túlórapénzt, veszélyességi pótlékot és szabadságot, és nem fogják megbecsülni őket, ha home office-ban dolgoznak, de a szociális gondozóknak és az ápolóknak is nagyon meg kell gondolniuk az otthoni munkavégzést, ha némi pénzhez akarnak jutni.