Még egy nap sem telt azóta, hogy Deutsch Tamást az EP költségvetési ellenőrző bizottságának alelnökévé választották, a fideszes politikus máris munkához látott. Kijelölte az irányokat és vizsgálatot is kezdeményezett.

f

„Ez a kinevezés nagy részben nekem szól, de a Magyarországon végzett korrupcióellenes küzdelem elismerése is egyben. A magam részéről tovább folytatom a harcot, aki az Európai Unió területén belül meg akar vesztegetni egy oroszt, annak velem gyűlik meg a baja!

Természetesen érvényt szerzek a magyar emberek akaratának is, mivel eddig csak 680 000-en írták alá Hadházy petícióját, azaz 14,5 millió honfitársunk ellenezte azt, biztos, hogy nem tesszük be a lábunkat az Európai Ügyészségbe, sőt, első dolgom lesz átvilágíttatni a szervezetet! A támogató aláírásoknak egyébként is jobb helyük van Farkas Flóri barátomnál”

–nyilatkozta Deutsch a bodrogkeresztúri Negyvencentis-kilátónál tartott iktatóünnepségen.

A képviselő hozzátette: folyamatosan tanul és képezi magát, tesztanyagként megvizsgálja az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) jelentését, ha már tavaly az egész országot ez foglalkoztatta az Elios-üggyel kapcsolatban. Forrásaink szerint Deutsch már részeredményeket is fel tud mutatni a „Hivatal” szó értelmezésében, az „Európai” és a „Csalás Elleni” kifejezések jelentésének vizsgálatára azonban még kért egy kis időt.

4 KOMMENT

  1. Az EU költségvetési ellenőrző bizottság alelnöke lett.

    Ugyanennyit jelent:
    “Bár Magyarországon tilos használni a nemesi előneveket és rangokat, ez ma már csak annyit jelent, hogy a hivatalos iratokba nem jegyzik be. Minden más fórumon nyugodtan használhatja.”

    • Felháborító, hogy nem szabad használni a nemesi előneveket és rangokat! Legközelebb majd azt találják ki, hogy a Szent Korona viselőjét sem szabad Őfelségének nevezni?! Rómában már kétezer éve megbukott a köztársaság, miért muszáj még mindig azt erőltetni??

  2. Valahol, valahol, valahol:

    “visszavonták Visy Zsolt miniszteri biztosi megbízatását – írja a HVG. A régészprofesszor 2020. november 4-ig volt kinevezve a Magyarország által UNESCO Világörökségi cím elnyerésére benyújtott nemzetközi pályázat szakmai gondozására és az UNESCO Világörökség Bizottságában Magyarország képviseletére.

    A kormány nemrég kivette a Hajógyári-szigetet a javasolt helyszínek közül, így nem kapta meg a Világörökség Bizottságtól a jelölést a magyar–német–osztrák–szlovák pályázat, a Római Birodalom egykori határvidékének a dunai szakasza nem lehet a világörökség része. A miniszteri biztos ezért személyesen kért bocsánatot a másik három ország szakembereitől, akik 18 évig hiába dolgoztak az ügyön.