A Központi Statisztikai Hivatal legfrissebb adatai szerint normálisnak mondható, 10 százalékos értékromlást mutattak a magyar nyugdíjasak 2019 második negyedévében.

nyugger

A KSH szerint ez annak köszönhető, hogy nagy mértékben csökkent a nyugdíjasok vásárlóereje, illetve zsugorodott a kosárértékük, valamint, hogy jelentősen lassult a növekedésük az előző negyedévhez képest. Egyáltalán nem meglepő ezek után, hogy a magyar kormány inflációkövető módon a korábbi 10 000 helyett 9000 forint támogatást ad a szépkorúaknak Erzsébet-utalvány formájában.

A szakértő szerint normális a romlás mértéke, mivel a nyugdíjas háztartások egy főre jutó jövedelme nem emelkedett, viszont szülés szempontjából a nullához konvergál a bruttó kibocsátásuk.

Jó hír viszont, hogy a KSH adatai szerint soha nem volt még ilyen alacsony a munkanélküliség a nyugdíjasok körében.

A hírrel kapcsolatban megkérdeztük Schmuck Andort is, aki örömét fejezte azzal kapcsolatban, hogy az előre beígért 8000 forintos Erzsébet-utalvány helyett végül 9 ezret kapnak a nyugdíjasok, ráadásul még otthonkára is igényelhetnek lakhatási támogatást.

1 KOMMENT

  1. megjegyeznénk, hogy a 331 forintos euro is teljesen normális

    valahol a Siriuson:
    “A 24.hu vette észre a frissen megjelent Magyar Közlönyben, hogy Orbán Viktor Polt-Palásthy Mariannát, Polt Péter feleségét tette meg a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal elnökhelyettesének. Polt-Palásthy Marianna hétfőn már munkába is kell álljon. Polt-Palásthy Mariann ezt megelőzően a Magyar Nemzeti Bankban dolgozott, ahol 5 millió forintot keresett havonta, mielőtt most júliusban közös megegyezéssel távozott.
    Keresett közben egy kis mellékes 600 ezer forintot is az MNB-alapítványokhoz tartozó Kecskeméti Duális Oktatás Zrt.-nél is, ahol felügyelőbizottsági tag volt. Papíron az ő feladata is volt, hogy felügyelje az alapítványi intézmények költéseit.”

    Van az a pénz, amiért korpás