Az egész világot sokkolta az Amazonas környéki tűzvész, még a magyar kormányt is megérintette, hogy Brazíliában percenként három focipályányi területet emésztenek fel a lángok.

szijjkaaa

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter ezért bejelentette, Magyarország első lépésként rendkívüli, 40 stadionos humanitárius gyorssegélyt nyújt Brazíliának, illetve a Duna Aszfalt töredékáron betonozza le az őserdő még ép részeit, hogy azok ne gyulladjanak fel.

“Tudjuk, hogy a negyven stadion csak tűzoltásra jó, de egyelőre csak segítünk áthidalni a krízist, a jövőben viszont úgy pótoljuk a focipályákat, ahogy fogynak! Percenként hárommal számolva olyan 6-7 millió stadiont építünk, a helyzet komolyságára való tekintettel közbeszerzés nélkül! Ez a fajta segítség különösen fontos számunkra a foci egyik őshazájában”

– mondta Szijjártó, aki hozzátette, “Macronnak hála” vélhetően nem kapunk EU-s pénzt a brazíliai arénákra, ezért majd egy kicsit jobban bele kell majd nyúlniuk a magyar adófizetők zsebébe.

Az első stadiont ünnepélyes keretek között egy barátságos focimeccsel avatják fel, a találkozón a magyar válogatott ellenfele a háromszoros világbajnok Pelé lesz.

1 KOMMENT

  1. Tovább gyűrűzik a Neymar saga. A tegnapi meccs után a Fradi is bejelentkezett a sztárért. Felajánlotta a cseréért a teljes 22 es keret játékosállományát kivéve Tökmagot ugyanis a többiekkel ellentétben ő képes eltalálni a kaput. A transzfer továbbá tartalmazná Kásler miniszter leváltásának jogát és 100 euró készpénzt vagy az MTK jegyeladásból származó bevételét 2022 ig.