Hangos terefere a jógastúdiókban, elrontott szabásminták a varrószakkörökben, dekoncetrált bábelőadás, mélyre karistolt körök a korcsolyapályán – csupa apró jel, hogy nem csak a rabszolgatörvény ellen tüntetők véleménye kezd a felszínre törni.

ostobak

A magyar szélsőjobbos és fasiszta férfiak tarkóredői a csalódottságot hullámozták, szót kért az emberség a parlamentnél tort ülő agresszivitás ellenében.

„A magyar gyárakban rengeteg meleg és zsidó dolgozik, par excellence értük tüntessek? Amikor mindannyiunknak a Krím-félszigeten kellene lennie, hogy felszabadítsa orosz testvéreinket a brutális ukrán megszállás alól! A szovjetek bezzeg 35 évig itt voltak és rendületlenül védték Magyarországot!  Tordai Bence még meg sem született, amikor az orosz testvéreink elődei a nagyapáink vére árán védték a Kárpát-medencei fajt!”

– mesélte Hunor, aki egy ezer rubelesekből összeállított koszorút helyezett el egy nyeglén összerakott sarló-kalapács installáció mellett a Műcsarnokban. Bölöjte szintén zokogva esedezett az állapotok rendeződéséért.

„Nem tudom miért kell itt hőbörögni, felzaklatni a másikat, 2006-ban bezzeg mi tankokba bújtunk, hogy minél halkabbak legyünk. Ők vádolnak minket agresszivitással, amikor a legtöbbünket egy Puccini-librettóval kenyérre lehet kenni? Borzalom ez az agresszió, nem kulturált emberhez való!”

– mesélte a testes férfi, aki két szentpétervári eligazítás között szakított időt a magyarországi látogatásra.

„Mi már csak a Fideszben bízunk, közös csecsen nevelkedünk. Sokkal jobban élünk, itthonról és külföldről is kapunk pénzt. Ők pedig azért emelik fel a szavukat, mert a Fidesz azt akarja, hogy ők is többet keressenek több munkával? Hogy is mondta Jacques Derrida? „Nincs együtt-lét a másikkal, nincs socius e velük nélkül, mely az együtt-létet általában véve rejtelmesebbé teszi, mint valaha”

 

– hajította félre kissé ingerülten a félkész csipkés abroszt Söjtör, aki csak a Putyin-tetoválásának csókolgatásában lelt némi vigaszt.

A zord tekintetű, de vajszívű fasiszták nem is bírták tovább még csak nézni sem a tüntetők rombolását, jelezték, hamarosan inkább elmennek Franciaországba, hogy körbenézzenek Párizsban.