Az arab számok helyett a latin betűket veszik figyelembe.

kkk.hu copy

Beérni látszik Magyar Idők kultúrkampfja, a mindennapos latinoktatásért is küzdő napilap egyik rovata, a 888.hu is beáll a sorba, és stílusosan a latin ABC 8. mássalhangzójára változtatja a nevét.

„Már előre kiakadt a sivalkodásbarométer a metszettpöcsű belliberálltaknál, hogy esetleg „magán” hangzókra cseréljük a koszos körmű kecskebaszó giroszosok számait, ezért kegyet gyakoroltunk és a „mással” hangzókat figyeltük, hogy mindenki nyugodtan áztathassa az szikkadt pöcsét a Magnum szaunában. Ha már ebbe is beleköt boxoscigány zsidaja, az már nem a mi bajunk lesz!” – nyilatkozta a konzervatív jobboldali lemezlovas, Jeszenszky Zsolt.

A lap rikkancsa, G. Fodor Gábor elmondta: a ma reggeli értekezletig nem érkezett határozott utasítás a pártközpontból, hogy pontosan melyik rasszra kell lőniük. A szomszéd szobában viszont az Origo épp 14. századi migránsriogató rézkarcokat akart updatelni a mai címlapjára, mikor rálelt egy friss videóra, amelyben a magyarok az arab számokról panaszkodnak, ez gyorsította fel a folyamatokat.

A szerkesztőség a hírek szerint egy nagy beöltözős bulival ünnepli a névváltoztatást fehér Karácsonykor.

2 KOMMENT

  1. Ha esetleg mégis:

    “A számjegyek Indiában jelentek meg i. e. 400 és i. sz. 400 között, ahonnan a 9. századra eljutottak Nyugat-Ázsiába, végül pedig a 10. századra Európát is elérték. Itt az arab számok elnevezést kapták, mivel az arab matematikusok és csillagászok munkássága révén váltak ismertté. Maga az arab nyelv a keleti arab számjegyeket „indiai számjegyeknek”
    “A nyugati civilizációban a számjegyek első említésére a 976-os Codex Vigilanusban kerül sor. 980-tól Gerbert d’Aurillac (a későbbi II. Szilveszter pápa) elkezdte terjeszteni őket Európában.”