A hírekkel ellentétben nem a hatóságok speciálisan, oxigénpalackkal felszerelt búvárjai találták meg a bombát, hanem egy medve, amely vélhetően Szlovákiából tévedt a fővárosba.

medve parlament

“A 320 kilós hím vélhetően a meleg miatt akart merült egyet és a sodrás vitte el Budapestig. A bombát pedig valami játéknak hihette, a rendőrség búvárjai akkor látták meg, amikor önfeledten játszott a robbanószerkezettel a budai alsó rakparton” – szivárogtatta ki a helyszínre hívott állatszakértő. Hozzátette: az utóbi pár óra azzal telt, hogy az állatot Semjén Zsolt-portrékkal próbálták elijeszteni a bombától, ugyanis nagyon megszerette azt.

A hatóság egyelőre nem kommentelte a hírt, valamint azt a híresztelést sem, hogy a kereső merülések után már 8 búvárjukat nem találják.

1 KOMMENT

  1. Valahol, egy élőlénymentes galaxisban:

    “Egyes megyékben a kijáró méhek nagyobb része sosem tér vissza, vagy ha igen, szipókáját kinyújtva, görcsbe rándulva pusztul el a kaptár előtt. A problémát valószínűleg rovarirtó csávázószer okozza, ami nemcsak az idei szezonban okoz beláthatatlan mértékű károkat, de a méhek több generációját teheti tönkre. Ez nem csupán gazdasági, de az emberiség jövője szempontjából is kulcskérdés: ha nem lesznek méhek, emberek sem lesznek.”

    Fontos tudni, hogy a neonikotinoid tartalmú rovarirtó szereket az Európai Unió idén áprilisban betiltotta. Magyarország a tilalom ellen szavazott, és kért és kapott felmentést a tiltás alól 2016-ban, ekkor a parlamentben próbálták megmagyarázni, miért.