A magyar kormány már enyhítene a nincsteleneket érintő törvénytervezeten.

201806_csok

Hatalmas vitákat váltott ki a magyar kormány legújabb törvénytervezete, mely szerint a hajléktalanokat közmunkára küldenék, ha közterületen tartózkodnak és onnan felszólítás ellenére sem távoznak. Alig, hogy szárnyra kapott a hír, Rétvári Bence máris benyújtott egy módosítást.

„KDNP-s lévén persze, hogy megesik a szívem az elesetteken, én nem akarok vadászni rájuk. Úgy döntöttünk, jó szándékunkat kifejezve egyszerűsítjük a CSOK-hoz jutás feltételeit, hogy innentől kezdve a hajléktalanok is élhessenek a kedvezménnyel” – nyilatkozta.

Az EMMI államtitkára a Bálna Hygge-központjában tartott sajtótájékoztatóján hozzátette: egyelőre három hónapos próbaidőszakot vezetnek be két magyar városban, Budaörsön és Csopakon, és a hajléktalanoknak a három helyett csak két gyereket kell majd felmutatniuk. A módosító egy másik elemeként a hajléktalanszállók esetében nagyban egyszerűsítenék a fotovoltaikus napelemek beszerezésének pályázati feltételeit.

Rétvári ugyanakkor hozzátette, a visszaélések ellen is fel akarnak lépni, főleg, azért, mert az utóbbi hetekben több migránshajléktalan is megjelent a fővárosban, akik a „balkáni útvonalon” rajzottak Budapest utcáira. Ezért az igénylőnek papírokkal kell igazolnia, hogy keresztény, heteroszexuális és fehér bőrű.

További javaslatok érdekében már tárgyalásokat folytatnak a BDPST nevű ingatlanfejlesztő céggel. A HírCsárda riporterének az ügyről Tiborcz István, a BDPST Zrt. tulajdonosa csak annyit mondott: „Milyen Elios te fasz?”.

5 KOMMENT

  1. Múlt nyáron munkából hazafelé elmentem a Jászai Mari téri szökőkút mellett, ahol a padokon hajléktalanok ültek. Az egyik maga elé nézett és egyfolytában mondogatta:
    Istenem, engedj el. Istenem, engedj el.

  2. Gerincet nem lehet lopni az Uniótól? Mert nagy szükség lenne rá.

    “Náray-Szabó az Indexnek azzal érvelt, hogy finanszírozóként az államnak szíve joga rossz döntést hozni,
    visszakérdezésünkre pedig, hogy ezek szerint az Akadémiára vonatkozó terveket rossznak tartja-e, azt válaszolta, hogy „nem hiszem, hogy nagyon jó ötlet, de hogy lenne-e más megoldás, azt nem tudom”. Azt is elmondta, hogy a Professzorok Batthyány Körének testületi véleménye nincs a kérdésről, bár lehet, hogy jó lenne, ugyanakkor az még sincs tervben, mert szerinte nevetséges lenne, ha lobbiszervezetként lépnének fel.”

  3. Adjuk ki az adatainkat bárkinek! Akciósan 10 app is visszaélhet vele! Kattints és megtudod!

    “Inti De Caukelaire informatikai biztonsági kutató a Facebook saját hibabejelentő oldalán jelentette a cégnek, hogy a NameTests.com által kezelt kvízek gyakorlatilag bármely harmadik félnek kiadták a felhasználók adatait, aki ezeket lekérte. A NameTests egyébként a hazai facebookozók köreiben is nagyon népszerű, valószínűleg ön is látott az ismerőseitől “ki a lelki társad”, “melyik a legjobb tulajdonságod”, “hogy néznél ki egy magazin címlapján” és hasonló megosztásokat, amikkel hódít évek óta.”

  4. “két gyereket kell majd felmutatniuk” Kölcsönkért gyerekek is felmutathatók? Egyszerre kell felmutatni őket, vagy egymás után? Milyen magasra és hol? Bevándorló hajléktalanok 20-30 gyereket is felmutathatnak? Lehet nyugdíjas a gyerek? A gyerek gyereke is felmutatható, az apjával együtt? Kérem szíves tájékoztatásukat ezügyben.