„Nem látom, miért ne lehetne Széll Kálmán Oroszország fővárosa” – nyilatkozta a Nemzeti Tankönyvkiadó igazgatója a tervezett változtatásokról.

201302_szell.jpg

Nem csak a budapesti közterületek neveit, de az egy hónap alatt megújuló tankönyveket is átírná a kormány – jelentette be Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár. Hoffmann elmondása szerint „ideje túllépni a meghaladott nézeteken” – így a szeptembertől bevezetett tananyagban már II. János Pál amerikai elnök lesz Roosevelt helyett, Oroszország fővárosa Széll Kálmán lehet, valahová pedig az ígéret szerint Elvis Presley-t is beszorítják majd.

„Úgy vélem, hétfőre kész is lesz, minden a legnagyobb rendben van, nincs itt semmi látnivaló” – nyilatkozta újságírói kérdésre az államtitkár, majd cáfolta, hogy a Klebelserg Intézményfenntartó Központ Padlássöprés 2013 néven indított volna programot az iskolákban.   

Az új tankönyvek egyébként igazi nemzeti együttműködés keretében születnek: az illusztrációkat (kivéve a dinoszauruszosokat, mert az nem úgy volt) Kerényi Imre rendeli meg magyar festőktől, egyes fejezeteket pedig maga Szájer József ír majd az iPadjén, amennyiben sikerül megtalálnia a töltőt.

21 KOMMENT

  1. Ha továbbá és esetleg Orbán Viktor változtatná meg a nevét Széll Kálmánra, akkor egyrészt jól kijátszanák azt a szabályt, hogy élő emberről nem lehet közterületet elnevezni (mert azt ugye mi tiltja, hogy közterületről nevezzünk el élő embert), másrészt meg a küszöbönálló gázszállítási egyezkedések során nagy súllyal esne a latba, hogy az egyik tárgyaló ország fővárosának a megegyezne a neve a másik miniszterelnökének a nevével.

  2. Az újra fellángoló magyar-orosz barátság tüzében, visszakapja nevét a Moszkva tér, Paksot Putyingrádra keresztelik, és 50 ezer orosz biztonsági őr jön hazánkaba, tankostúl, ideiglenesen, biztosítani függetlenségünket a gaz bruxulista Punijótól.Ajándékba visszakapják a MOL plakettet, mert úgy mégiscsak jobb az energistratégia. Újra lesz nyelvespuszi is.

  3. @Dub hadnagy: Háthamég valaki nem ismeri:

    Zorbán Viktor sétálgat Budána családjával. Megállnaka Szent Orbán téren.
    – Apuú, eszteta teret rólad nevezték el? – kérdezija zeggyik poronty.
    – Á, dehogy! – válaszoljaja Zorbán szerényen – Csak asztata zutat ottan – mutata Zistenhegyi út felé…

  4. “az illusztrációkat (kivéve a dinoszauruszosokat, mert az nem úgy volt) Kerényi Imre rendeli meg magyar festőktől”
    Újragondolják Madách és Arany illusztrációit (Zichy Mihály), Hunyadi János halálát (Lotz Károly), Hunyadi László siratását (Madarász Viktor), az Egri nőket (Székely Bertalan), a Honfoglalást (Munkácsy Mihály), és láthatjuk majd a Feszty körképet is Egy kölyökmackó kalandjai címmel.

  5. Gyerekek, a kis faszomat verjem bele a mocskos, büdös pofájába a hoffmannrózsikanéninek. De ti is elmehettek ám a picsába. Mekkora kibaszott kuss van arról, hogy nem megy a pedagógus bérek utalása. Mi a geci van most a sikertörténettel, he? Index is baszik írni arról, ami fontos? Lenne ennek a tetvedék portálnak olvasója pár pedagógus is, meg hozzá még a családtagok, barátok, ismerősök.

  6. @s: Hétfőn kapják meg. Csak a közmunkások nem kapnak bért, mert arra nem készítették fel a rendszert, hogy heti bérkifizetés is legyen. Mellékesen erről írt az index is.

  7. 2014-BEN VÉGRE MEGSZABADUL AZ mszp ORBÁN VIKTORTÓL!
    Ron Werber azt tanácsolta Mesterházy Attilának, hogy Orbán Viktort javasolja az Európai Bizottság elnökének, a leköszönő José Manuel BARROSO utódjául. A baloldal lobbierejét ismerve az EU következő elnöke Orbán Viktor lesz.

  8. Ekkor, Hoffmann Rózsával nemzett együttműködést a kormánny és szült egy pedalógós életfutballpálya modellt annak érdekében, hogy tankönyv fronton is egységes koncepcihő valósuljon meg, s ennek alapján valamennyit hiteles források felhasználásával nyomják. Mivel bebizonyosodott, minden kétséget kizáróan, a magyar piramisépítkezések ténye az ókori Egy- két iptomban, a mai fiatalság okítását a hieroglifák rovásírással történő latin nyelven megjelentetett tankönyvekkel kell megoldani. A turulbiológia a természettan központi eleme lesz, ugyanúgy mint a sámán az erkölcstankönvben. Kötelezően választható lesz ennél a tárgynál, vagy a sámántan, vagy a sámánerkölcs-tan. Bevezetik a testifenyítés-tant azon debilkövér lúdtalpasoknak, akik fogyókúrára alkalmatlanok.

  9. @bölcscsősz: Bevezették a Dézsmát is.
    Minden alsós köteles a tankerületi igazgatók részére egy darab szalámis zsemlét ideiglenes használatra kölcsönadni a költséghatékony működés érdekében naponta.Erről elismervényt is kapnak, amelyet kötelesek öt évig megőrizni.Hiányzó elismervény esetén a kisdiák testi fenyítést kap, amivel az igazgató úr testnevelés óráját pótolják. Két monokli pótol egy elismervényt.A nyolcadikos lányokból naponta köteles az iskola egy szüzet felajánlani a KLIK-nek első éjszaka jogán. Egyházi iskolánál a KLIK ragaszkodhat fiatal fiúkhoz is hagyományőrzés céljából. A diákot a nap végén lyukasóra igazolással egészben köteles a KLIK visszaszolgáltatni a szülőknek. Korbácsolt diákok esetén, pedomaci matricát kap az érintett az ellenőrzőjébe.