Gyurcsány Ferenc szerint tisztességtelenül jutott hozzá Orbán Viktor a plusz egy órához, amit vasárnap hajnalban alhattunk.

„A megszorítások része, hogy egy órával kevesebbet alszunk. De ha jól teljesít a gazdaság, ezt az egy órát vissza fogjuk adni a polgároknak!” – jelentette be Orbán Viktor a tavaszi óraátállításkor. A kormányfő ezt az ígéretét váltotta be vasárnap hajnalban, és egy órával tovább alhatott a lakosság, kivéve az éjjeliőröket és az éjszakás nővéreket, akik egy órával több munkával járulhattak hozzá a majd szétrobbanó GDP-hez

Gyurcsány Ferenc ugyanakkor nyugtalanságának adott hangot. „Kezdeményezni fogjuk a felelősök megkeresését, és addig nem nyugszunk, amíg a Fidesz el nem számol azzal, honnan tudott a lakosságnak plusz egy órát adni!” – mondta el Gyurcsány Ferenc ma reggel nyolckor, illetve egyesek szerint már kilenckor.

Arra a kérdésünkre, hogy vajon tavasszal újra megrövidít-e a kormány egy órával, a kormányfő kitérő választ adott: „Követjük Európát. Nem kívánunk sem előttük járni, sem utánuk kullogni egy órával. Így is egy órával jobb helyzetben vagyunk, mint például Románia, és reméljük, hozzájuk képest hosszú távon megőrizhetjük ezt az előnyt.”

9 KOMMENT

  1. Engem még ez a könnyítés sem érint. A kutyámnak fogalma sincs se a GDP-ről, se a továbbalvási kedvezményről. Eddig 8-kor, most 7-kor kezd el nyüszögni, hogy mennyünk sétálni:(((

  2. @netlovetta: mert nem állítottad át a biológiai óráját. van benne valahol egy ilyen gombelem, benyúlsz neki jó mélyen (hogy ne fájjon, mert lehet hogy harap) kiveszed, és egy óra múlva visszarakod. és akkor át van állítódva egy órával.
    tavasszal ugyanúgy benyúlsz, de nem veszed ki a gombelemet hanem rákapcsolsz valami áramgerjesztőt ami jól előretekeri a biológiai óráját (ezt még óvatosabban kell csinálni, mint az elemkivételt, nehogy mekbasszon. az áram)
    kutyával viszonylag könnyű, nagytestű ragadozóknál elkél a szakember segítsége.

    ne hálákodj!
    nekem öröm, hogy segíthettem.

  3. @Lendvai Ildi néni: De-deeee kössz, nagyon kössz. Ám a Lujza még csak 3 hónapos, nem harap, hanem folyamatosan rág, engem is, ráadásul folyton összekeverem az elejét a hátuljával, mert mindenhol fekete, göndör és gömbölyű. Szerintem nincs is rajta bemenet, csak kimenet, ezt onnan tudom, hogy valamelyik részével képes váratlanul a szőnyegre pisálni, ha nem vagyok résen, és nem rohanok vele a zuhanyzóba vagy sétálni. Kívül három gombot találtam rajta, két szemet meg egy orrot, de egyik se volt kivehető.
    Megfigyeltem, hogy imádja a tévét, de csak dokumentumcsatornákat hajlandó nézni, hírműsorokat nem. A politikusokat válogatás nélkül megugatja. Okosskuty.

  4. Na, ezért a képért frankón berekesztik a hírcsárdát. Azt a pásztor-órát meg a viktor-órát miért kellett összerakni?
    Akkor már inkább azt a justintimberléket raktátok volna, akkor mondhatnám, h az óraátállítás “justin time” 🙂