Az egész EU területén elterjedt már a konornavírus, de a magyar kormány még arra sem képes, hogy hozzánk is behozza, ezért Gyurcsány Ferenc és a DK rendkívüli parlamenti vitanapot akar a kérdésről.

Gyurcsány Ferenc a Demokratikus Koalíció frakcióvezetője: “Koronavírust minden magyarnak!” címmel sajtótájékoztatót tartott tegnap délután, ahol a következőket mondta:

Hát hogy van az, hogy a 4 milliós Horvátországnak, sőt az EU-hoz jóval utánunk csatlakozott románoknak is van már koronavírusuk, a tehetetlen magyar kormány pedig a nemluxus kormányzati repülőjével hiába jár egzotikus offshore helyekre, még véletlenül sem tud egyetlen árva kis vírust sem behozni? Szégyen, amit az Orbán-kormány művel, ezért a Demokratikus Koalíció mindent megtesz annak érdekében, hogy végre a magyar embereknek is része legyen a koronavírusban!

A DK a koronavírus meghonosítása érdekében törvényjavaslatot nyújt be, aminek értelmében a repülőtereken kötelező lesz az utasoknak a megérkezésükkor a személyzetre köhögniük, vagy aki éppen nem tud köhögni, az puszta kézzel a személyzet szájába is nyúlhat. A lázas és erősen betegnek tűnő utasokat külön ellátásban részesítik, és a VIP lounge-ban segítenek nekik ráköhögni a légiutas-kísérőkre, ütögetve a hátukat és az orrukat csiklandozva pandaszőrrel.

A személyzetnek ezután naponta kell leadnia mintákat a Liszt Ferenc repülőtér erre a célra felállított orvosi stábjának, akik a mintákból igyekeznek kitenyészteni a vírust. Ha ez sikerül, akkor minden magyar család levélben kap majd bélyegeket, amik koronavírussal lesznek átitatva, és ízlés szerint lenyalogatható róluk a fertőzés.

Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető minisztere szerint ostobaság, amit Gyurcsány mond, a kormány éppen, hogy mindent megtesz a koronavírus behozatala érdekében, és ehhez még szemeket sem fog kelleni kilövetnie, mint egyeseknek.