A svájci frank és az euróárfolyam elleni elkeseredett harcról forgat filmet a Bánk bán rendezője. A moziban Zack Snyder és Csurka István hatása egyaránt érezhető lesz.

A történet az előzetes tervek szerint a fikció és a dokumentum műfaj határán egyensúlyoz majd, hiszen Orbán Vilmos miniszterelnök (Eperjes Károly) és Matolcsy Gábor (Dörner György) nemzetgazdasági miniszter brüsszeli útjáról szól, amikor rájönnek, hogy egy nemzetközi összeesküvés akarja a világgazdaság szívcsakráját jelentő Magyarországot elpusztítani. A tandem felismeri, hogy ezt csak úgy tudják megakadályozni, ha felveszik a harcot, de mivel erre nincs konkrét ötletük, véletlenszerűen támadnak rá emberekre, mint Michael Douglas az Összeomlás című alkotásban.

Látványosnak ígérkezik az offshore lovagokkal vívott csata, de az árulókkal való leszámolás Sukorónál is izgalmas perceket ígér. A filmet átszövik a szimbólumok, hiszen Európát egy szilaj 27 fejű bika jeleníti meg, amelyet magáévá tesz a film igazi negatív hőse, Dominique Strauss-Kohn, aki indaszerűen burjánzó pajeszával szobalányokat fojt meg, mielőtt anyagi csődbe döntene országokat.

22 KOMMENT

  1. az nem lesz a filmben, hogy a geci perzsák lenyúlták az olajat?

    bibliai témájú filmnek ajánlom Áin és Káelt, tömjénzsolti lehetne valamelyik legelésző birka.

  2. ….bár az élet nem habos torta, kis hazánk erős bástya…(hol is?) ….. a gaz, libsibibsi imperjalisták elleni küzdelemben! Így aztán jöhet a galád Dominique Strauss-Kohn (úszva a Dunán, ürgebőrbe varrt összeesküvés- elméletek kiviteli terveivel), hogy magáévá tegye (az Európát szimbolizáló) szilaj, 27 fejű bikát, csak 26 fog sikerülni neki, mert Madzsarisztán a torkán akad! (kérdés: hogy kell egy bikát megdugni?! Most jöttem rá, hogy ez egy hülye kérdés volt – olyan vészterhes időkben, amikor kis hazánk élet-halál harcát vívja a gaz ellen -mit foglalkozom én a biológiával!)
    Sieg Heil !

  3. Segitsen már valaki!!!
    A K.L. Csabából a K. L. mit jelent??

    Miért mindig monogrammal irják a nevét?

    Titkos, vagy az itéletig mindenki ártatlannak tekintendő??

    A gázolajról is csinálhatnának, igaz az hosszabb lenne, mint az Onnedin család.

    böktmb