A parlament 198-1 arányban szavazta meg a döntést váratlanul.

Az állítás április 2-án várható:

először éjjel háromról kettőre majd reggel fél ötkor fél hatra kell tekerni az órákat.
A két állítás között a MÁV vonatai visszafelé járnak, a vasuttársaság az utasok türelmet köszöni előre is. A nemzetközi vonatok utasainak továbbra is jár az elismerés. A fővároson belül pedig ez idő alatt újra érvényesek lesznek a Budapest-bérletek a HÉV-re is.

Orvosmeteorológia szempontból is megterhelő lehet egyeseknek a dupla óraállítás:

aki nyolcra jár be dolgozni, könnyen azon kaphatja magát, hogy az autója már másfél órája bent van a munkahelyén, ő maga pedig gyalogol az autópályán. De előfordulhat ingerlékenység és spontán öngyulladás.

Az akkumulátorgyárak dolgozói is figyeljenek majd oda, mert a nagy kavarodás miatt előfordulhat, hogy aznap duplaműszakot kell dolgozniuk.

A kormány szerint a döntés nagy segítség ez a magyar családoknak,

mivel rengeteg energiát lehet vele megspórolni. A hivatalos becslések szerint ennyivel 13 fokosra is fel lehet fűteni a Pancho Aréna gyepét.

A DK szóvivője szerint az óraátállítás csak arról akarja elterelni a figyelmet arra az egy, illetve fél órára, hogy a kormánynak lejárt az ideje. Míg a Fidesz szerint fél óra pont elég Gyurcsány Ferencnek, hogy kilövesse valaki szemét és tovább emelje az árakat.