A gyöngyöspatai cigánysorral szemben nyílt Véderő-kiképzőtáborral szemben roma-kiképzőtábor nyílt, ahol önéletrajzírásra és munkahelyi fegyelemre képezik ki a romákat.

(Képünkön: A hagyományos roma népviselet egyes elemei különösen megnehezítik a testedző gyakorlatok elvégzését. Oláh Kálmán plusz 25 kilóval a nyakában fekvőtámaszozik.)

Hajdúhadházról és Téglásról is érkeztek abba a roma-kiképzőtáborba, amely a Munka Dandárja címet viseli. A romákat itt arra képezik ki, hogy egy esetleges tavaszi áradáskor hogyan kell saját településükön vagy a szomszédos településeken pusztán lelkesedésből homokzsákot rakni, hogyan kell önéletrajzot írni, hogyan lehet segíteni a gyerekeknek házifeladat-írásban, és olyan eszközök használatába is beavatják őket, mint az ásó, a kapa, a sarló és a motoros kasza.

Nem tudni pontosan, mikor nyílt a kiképzőtábor, de a Véderő tagjai közül többen panaszkodtak, hogy az utcán frissen nyírt és borotvált romák masíroztak végig szerszámokkal a vállukon, és fenyegető erődemonstrációként a szemetet is összeszedték a patakpartról. Ollós Sándor, a kiképzőközpont vezetője elmondta: „Nem célunk az erőszak vagy az ijesztgetés, mi csak elkezdtük komolyan venni magunkat.”

Nem kizárt, hogy ebben a kiképzőközpontban képezték ki azt a három roma merénylőt is, akit azzal vádolnak, hogy amíg Vona Gábor Hajdúhadházon tartott beszédet, addig ők felsöpörték a csikkeket a járdaszegélyről.

9 KOMMENT

  1. A mára már kisebbségben élő magyarok pedig nem is álltak elő semmilyen demonstrációval ellenük.
    Figyelembe vették, hogy a továbbiakban csak azok szavazhatnak (Új Választási Törvény), akik le tudják írni a Himnuszt helyesírási hibáktól mentesen, és didgeridoon el is tudják játszani felismerhető dallamban, szerzői jogdíj befizetése nélkül.
    Nem kérnek ingyenes orvosi ellátást, és a nyugdíjukról is lemondanak. Báááár, egy vezér diszkriminálta őket folyamatosan, mert hangoztatta, hogy „hajrá magyarok!”, de ezt nyilvános nyálcserével semmisnek tekintik.

  2. OFF: Egy valódi képzés. A wififalu-program.

    Számítógépes ismeretekkel és kedvezményes hitelre adott számítógéppel segítik a becsatlakozást a világba és a munkaerőpiacra. (A cikk 2008-as, azóta már több 3000 háztartásba jutott el így a számítógép és az internet).

    index.hu/tech/net/wifa8557/